ΝΤΑΗΣ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ

 

Η πιο μεγάλη κουβέντα από τότε που πάτησε τη γη ανθρώπινο πόδι ανήκει στον Χριστό. ''Αγαπάτε αλλήλους''. Αυτό σου είπε. Όλα τα άλλα είναι δευτεράτζες. Φιλόσοφοι και ποιητές, τα πιο φωτισμένα μυαλά που γεννήθηκαν, είπαν κι αυτοί τα άντερά τους. Μπροστά, όμως, στην βαρβάτη κουβέντα του Τζήσας Κράϊστ όλοι άλλοι χάνουν στην τηλεοπτική κοκορομαχία, σε όποιο γήπεδο γίνει το talk-show.

''Αγάπα τον πλησίον σου…'', είπε ο Ναζωραίος, ''…και επειδή είστε καθάρματα του κερατά, το ξέρω ότι θα με γράψετε κανονικά, γι’ αυτό άντε να χαθείτε''.

Έτσι ξηγήθηκε. Όπως τα λέω. Το αδελφάτο, όμως, σενιάρισε και λογόκρινε τη διδασκαλία του Χριστού, του νταή και περπατημένου σ’ όλα τα κόλπα. Να το πούμε κι αυτό με την ευκαιρία.

Όπως στο λέω. Και τζόγο έπαιζε ο Χριστός, και ζημιές στα μπουζούκια έκανε, και ήταν κάργα τσαμπουκαλεμένος με τους Ρωμαίους κατακτητές της πατρίδας του.

Αγάπα τον πλησίον, κύριε χάλια. Δεν γλυτώνεις διαφορετικά. Είσαι καταδικασμένος. Μαθηματικά βέβαιο, υπολογισμένο με το σταγονόμετρο, ότι τελικώς θα εξαφανιστείς. Ήδη το είδος ζωής,  που λέγεται άνθρωπος είναι στη διαδικασία προς εξαερισμό. Μην παραμυθιάζεστε επειδή αυξάνεται ο πληθυσμός στη γη. Κι αυτό είναι στα μείον, σπρώχνει το έργο, το προετοιμάζει πριν το σφύριγμα της λήξης. 

Διαβαστε ακομα:

ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΗΣΥΧΑ, ΑΣΛΑΝ ΜΟΥΡΑΤΗ...