ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

 
Δυο είναι, όχι ένας ο Θωμάς Μαύρος. Στο Μουσείο της ΑΕΚ, στο γήπεδο της ΑΕΚ βέβαια, στο παλάτι της ομάδας, και οι δυο είναι αληθινοί. Ο ίδιος ο Θωμάς Μαύρος και το ομοίωμα του, το κέρινο, που τον κάνει ζωντανό, τον ξαναφέρνει στο σήμερα.
Κάτω από τις κερκίδες του νέου γηπέδου, εκεί όπου ζει πλέον ένας άλλος αεκτσήδικος παραδεισος, εγκαινιάστηκε και το Μουσείο της Ιστορίας της ομάδας. Όσες θύμησες χωράνε στο μουσειακό χώρο από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του αθλητικού σωματείου με τα τρία γράμματα, ΑΕΚ. 
Η ΑΕΚ σήμερα, επί Δημήτρη Μελισσανίδη, είναι οικονομικά αυτοδύναμη. Τι σημαίνει αυτό; Δεν εξαρτάται η πορεία της από τα έσοδα λόγω της όποιας αγωνιστικής της διάκρισης και τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Μ' άλλα λόγια η ΑΕΚ με ετήσιο μπάτζετ περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ δεν περιμένει να πουλήσει κάποιον παίκτη ή να διακριθεί στην Ευρώπη, για να έχει κέρδη.
 Το Μουσείο της Ιστορίας της ΑΕΚ που ήδη άνοιξε και λειτουργεί ήταν μια επένδυση, που υπακούει σε οικονομικίστικους κανόνες. Είναι ένα κομμάτι ξεχωριστό και προβλέπεται να εξασφαλίζει κι αυτό έσοδα. Η επίσκεψη θα γίνεται με εισιτήριο. Η είσοδος με 20 ευρώ.
Αυτό είναι υγεία, σε κάθε περίπτωση. Να μην κτίζεται τίποτα, να μη φτιάχνεται, με σκοπό να... επιδοτείται. Το κάθε τι, και το πιο ιδεολογικό, το πιο ονειρικό, είναι απαραίτητο να μπορεί να ζει μόνο του. Επιτυχία του ιδρυτή του είναι το δημιούργημα του να μην έχει την ανάγκη του. Χίλιοι άνθρωποι αναμένεται να επισκέπτονται κάθε μέρα το Μουσείο της ΑΕΚ  
Διαβαστε ακομα:

Ο ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ