ΣΚΟΤΩΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ, ΤΟ ΕΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ

 
Αυτά τα άτομα τα πλησιάζεις όχι επειδή είναι μεγάλοι καλλιτέχνες ή επιχειρηματίες, σπουδαίοι ποιητές ή θαλασσοπόροι, επιστήμονες ή πολιτικοί, φιλόσοφοι ή αρχιεπίσκοποι. Άτομα όπως τον Έρνεστ Χεμινγουαίη, ικανά να φθάσουν στα άκρα, ακόμα, μέχρι και την αυτοκτονία. Άνθρωποι απρόβλεπτοι, τόσο συναρπαστικοί, όσο και τρομοκρατικοί, θα τους βρεις και μέσα στο ανώνυμο πλήθος.

Εκατομμύρια δίποδα γεννιούνται και πεθαίνουν με σβηστή τη μηχανή. Είναι οι χωρίς ενέργεια, χωρίς το Άγγιγμα πριν βγουν ακόμα από την κοιλιά της μάνας τους, και θα πορευθούν στην ισογραμμή. Κάποιοι άλλοι θα ‘ρθουν για να πουν κάτι, να καταστρέψουν, να διαλύσουν, ίσως αυτοί να είναι η Αλήθεια της ζωής. Το τι, δηλαδή, σημαίνει άνθρωπος, αυτό το απλοϊκό πλάσμα, που κάποιοι θαρρούν πως αξίζει να διερευνήσουν την πολυπλοκότητά του.

Όπως ο πατέρας του έτσι και ο Έρνεστ Χεμινγουαίη σούταρε μια σφαίρα στο κεφάλι του, αυτοκτόνησε στις 2 Ιουλίου, το 1961. Γατόφιλος συγγραφέας, λάτρευε τις ψιψίνες. Παντρεύτηκε τέσσερις γυναίκες, και οι τέσσερις δημοσιογραφίνες, και 20 γάτες, καμία απ’ αυτές δεν ήταν ρεπόρτερ, όλες είχαν το καθήκον να του κάνουν παρέα όταν έγραφε.

Το μυστήριο της ζωής, λέει. Έχουν ειπωθεί πολλά και για το μυστήριο της γραφής. Της συγγραφής. Γιατί ο άλλος κάθεται μόνος του, και με γάτες δίπλα του, να γράφει. Ερωτήματα και διαπιστώσεις άξιες να αποτελέσουν θέμα βιβλίου.

Ο Αμερικάνος Ernest Miller Hemingway γεννήθηκε το Ιούλιο του 1889, και πρώτα ήθελε να ζήσει και μετά να γράψει. Ίσως να είχε μόνο το πάθος για ζωή και απλά επειδή ένοιωθε πως ήταν προικισμένος στο γράψιμο, να έγραψε βιβλία από τις προσωπικές του εμπειρίες. Όλα τα μυθιστορήματα του είναι γεμάτα από προσωπικό υλικό ζωής. Αποχαιρετισμός στα Όπλα, Για Ποιον Κτυπάει η Καμπάνα, Τα Χρόνια του Κιλιμάντζαρο. Και το Ο Γέρος και η Θάλασσα, που του χάρισε το Πούλιτζερ το 1952 και το Νόμπελ το 1953.
Έζησε στο Παρίσι, στην Κούβα δεν τον χώραγε ο τόπος. Λάτρης των ταυρομαχιών και του κυνηγιού. Σκότωσε πολλά άγρια ζώα σε σαφάρι στην Αφρική. αυτοκτόνησε στα 62 του βουτηγμένος στο αλκοόλ.
Διαβαστε ακομα: