ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΡΚΙΟΥΡΥ...

Γεννήθηκε στην Ζανζιβάρη της Τανζανίας το 1946 ο Freddie Mercury και πέθανε το 1991 ο κάπταιν και τραγουδιστής των Queen. Αξέχαστος. Με φάτσα κάθε άλλο μουσικού ροκ και ό,τι άλλο σχετικό.
Άγγλος ο Φρέντυ Μέρκιουρυ και 34 χρόνια μετά το θάνατοι του το βασιλικό αγγλικό νομισμακοπείο παρουσίασε νόμισμα προς τιμήν του εμβληματικού καλλιτέχνη. Η αδελφή του Μέρκιουρυ είπε ότι αυτό δεν είναι απλά φόρος τιμής, αλλά σημαίνει τα πάντα για τον θρυλικό τραγουδιστή.
«Ο Φρέντυ Μέρκιουρυ δεν ήταν απλώς ένας μουσικός. Ήταν μια δύναμη της φύσης που μεταμόρφωνε κάθε σκηνή στην οποία πάτησε. Το συγκεκριμένο νόμισμα αποτυπώνει αυτή την ενέργειά του και τιμά ένα πραγματικά παγκόσμιο είδωλο του οποίου η επιρροή συνεχίζει να εμπνέει γενιές. Το επίπεδο λεπτομέρειας σε αυτό το σχέδιο, από την υπογραφή του μέχρι το μουσικό πεντάγραμμο που αντιπροσωπεύει την απίστευτη φωνητική του γκάμα, το καθιστά ένα από τα πιο ξεχωριστά αναμνηστικά μας νομίσματα». Αυτά ανέφερε η Ρεμπέκα Μόργκαν, διευθύντρια αναμνηστικών νομισμάτων στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο.
Διαβαστε ακομα:

