ΟΥΤΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΗΘΗΣΕ

 

Αμάν πια! Το 'χουν παραξευτυλίσει τα μήντια. Ποιο είναι το πρόβλημα; Δεν αξιολογούν την “είδηση”. Στην πετάνε στη μάπα σα να πρόκειται για ένα γεγονός σοβαρό, αξιόλογο, με νόημα και περιεχόμενο. Ενώ πρόκειται για μια πατσαβούρα σκέτη.

Μιλάω συγκεκριμένα. Βάζει το πέναλτυ ο Σαμαράς, προκρίνεται η Ελλάδα και μας γράφουν τη μεγάλη είδηση. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε σαν τρελλός από τη χαρά του. Ξεσήκωσε την γειτονιά με τους πανηγυρισμούς του.

Μιλάμε για ποιον; Όχι για έναν απλό ποδοσφαιρόφιλο, αλλά για τον κυβερνήτη επί 7,5 χρόνια της Ελλάδος. Για κάποιον, δηλαδή, που δεν περιμένεις να αντιδρά σα χούλιγκαν αλλά να ενεργεί υπεύθυνα με αίσθηση καθήκοντος. Μη λησμονούμε ότι έχει ευθύνη και ο Καραμανλής που η Ελλάδα έπεσε στο μνημόνιο.

Πανηγύριζε ο Καραμανλής στο γήπεδο όταν η Ελλάδα κατακτούσε το Ευρω το 2004. Έκανε στη συνέχεια κάτι σαν πρωθυπουργός για την εθνική; Τίποτα. Έκανε κάτι για το ποδόσφαιρο; Τίποτα. Τι, λοιπόν, να τους κάνω τους πανηγυρισμούς του; Αγαπάει, λέει, την εθνική ομάδα. Αυτό δεν λέει κάτι. Τίποτα δεν λέει.

Γνωστός βάζελος ο Καραμανλής. Αυτό δεν είναι κακό. Ούτε ότι είχε άποψη σαν προπονητής της εξέδρας. Πάντα διαφωνούσε και, με χαρτί και μολύβι, έδειχνε στους συνεργάτες του πως πρέπει να παίζει ο Παναθηναϊκός.

Διαβάστε ακόμα:

Μαρξιστές - Λενινιστές οι Ελληνες διεθνείς στο μουντιάλ