ΟΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ

 

Αυτή τη μαλακία δεν την κατάλαβα ποτέ. Να σου πω το μυστικό. Τη μεγάλη εξήγηση. Λέει κάποιος δημοσιογράφος μια μαλακία και επειδή κυκλοφορούν ένα κάρο της πλάκας δημοσιογράφοι και ένα σύνταγμα από κάρα της πλάκας αναγνώστες, η δουλειά γίνεται “θεσμός”.

Περίοδος μεταγραφών. Μάνατζερ προτείνει ποδοσφαιριστή σε ΠΑΕ. Ποια είναι η είδηση; Δεν υπάρχει είδηση. Δεν υπάρχει γεγονός. Τη δουλειά του κάνει ο μάνατζερ για τους παίκτες που εκπροσωπεί προσπαθεί να τους βρει ομάδα. Δεν υπάρχει είδηση.

Τι γράφουν οι δημοσιογράφοι που κι αυτοί είναι επαγγελματίες; “Στέλνουν τον Σέρβο Πέοβιτς στον ΠΑΟΚ”. “Στέλνουν τον Βούλγαρο Αρχίδεφ στον Παναθηναϊκό”. “Στέλνουν τον Γάλλο Κωλαρέ στην ΑΕΚ”. “Στέλνουν τον Τούρκο Μπουχέσογλου στην Ξάνθη”. “Στέλνουν τον Αλγερινό Κατιμά στον Πανιώνιο”.

Για σιγά, ρε. Όταν γράφετε “στέλνουν” καταργείτε την ΠΑΕ. Ότι είναι μια ιστορία της πλάκας. Ότι αυτή δεν ασχολείται με τις μεταγραφές, δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει, ό, τι της πασάρουν. Ό, τι της στέλνουν.

Έτσι πάει. Αυτό εννοεί ο άλλος. Ότι η ΠΑΕ δεν ξέρει τι της γίνεται. Δεν ξέρει ποιες είναι οι ανάγκες της. Γι' αυτό κι εμείς οι δημοσιογράφοι δεν ασχολούμεθα με την ΠΑΕ αλλά ποιους παίκτες θα της “στείλουν” οι μάνατζερ.

Με την ευκαιρία μια αποκλειστική είδηση. Στέλνουν στον Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών τον Ελληνοαμερικάνο καθηγητή δόκτωρ Μαλακίδη για να τους διδάξει δημοσιογραφία.

Διαβάστε ακόμα:

Κάθε πότε κάνει σεξ η Μενούνος