ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΙΛΑΕΙ, ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙ

 

Το μουντιάλ της μπάλλας γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Τέσσερα, όχι κάθε χρόνο. Άρα, είσαι μαλάκας δημοσιογράφος αν λες, αν γράφεις για τη φετινή διοργάνωση.

Δεν υπάρχει, κύριε μαλάκα, ούτε φετινή, ούτε περσινή και προπέρσινη. Υπάρχει η διοργάνωση του 2010, του 2014, του 2018. Η προηγούμενη, η προσεχής, η επόμενη.

Ο μαλάκας, όμως, έχει μια συνέπεια στην μαλακία του. Συνεχίζει να τη βαράει με τον ίδιον τρόπο. Το ίδιο κι όταν αναφέρεται στο φετινό πρωτάθλημα. Άλλη ανυπαρξία αυτή. Δεν υπάρχει φετινό πρωτάθλημα, ούτε περσινό. Δεν υπάρχει πρωτάθλημα που αρχίζει και τελειώνει εντός μιας χρονιάς.
Το πρωτάθλημα καλύπτει διάστημα από δυο έτη. Άρα, κύριε μαλάκα, θα πεις, θα γράψεις το πρωτάθλημα της σαιζόν 2013-14, το πρωτάθλημα της περιόδου 2014-15.

Άλλη χοντρομαλακία από τηλεοράσεως. Υποτίθεται περιγράφει ο έτσι το ματς και λέει το απίθανο: «… Σ’ αυτό το πρώτο ημίχρονο»! Γιατί το λέει έτσι; Δεν υπάρχει άλλο πρώτο ημίχρονο. Ένα μόνον είναι το πρώτο ημίχρονο. Όταν, κύριε μαλάκα, λες «σ’ αυτό το πρώτο ημίχρονο» εννοείς ότι στο παιχνίδι υπάρχει κι άλλο, κι άλλα πρώτα ημίχρονα.

Διαβάστε ακόμα:

Παζάρια έκανε στη Μύκονο ο Μουρίνιο