ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ Ο ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ

 

Ουδείς αναντικατάστατος, λένε. Η πιο νερόβραστη αλήθεια είναι αυτή. Φεύγει, λένε, από το Mega η κυρία Όλγα Τρέμη. Και ποια θα την αντικαταστήσει; Ποιος; Το δύσκολο. Εδώ και μήνες γνωρίζουν στο Mega ότι η κυρία φεύγει, ότι την φεύγουν, άσχετο αυτό, κι όμως δεν έχουν καταλήξει στον επόμενο. Δεν είναι εύκολο. Για να μη πω ότι δεν υπάρχει αντικαταστάτης. Άλλο ότι πιθανόν ο επόμενος, η επόμενη αποδειχθεί αστέρι. Ότι θα «βγει». Έτοιμη λύση δεν υπάρχει, πάντως.

Πρόσωπο-κλειδί είναι ο λεγόμενος «παρουσιαστής» στο δελτίο ειδήσεων. Το πρόσωπο του, μάλλον η εικόνα του πρέπει να «περνάει» στον κόσμο. Να είναι σοβαρός αλλά και επικοινωνιακός. Ο δυσεύρετος συνδιασμός! Ένας δημοσιογράφος που να θεωρείται αξιόπιστος, όχι στημένος από τη μια και από την άλλη να ’ναι «πιασάρης», «πιασιάρικος», να αρέσει.

Δεν είναι καλός ο παρουσιαστής ειδήσεων επειδή διαβάζει καλά τις ειδήσεις. Με ορθοφωνία, με σωστό τονισμό των επιλεγμένων λέξεων, δίνοντας χρώμα στις προτάσεις. Είναι κάτι περισσότερο. Είναι κάτι άλλο από ηθοποιϊα. Είναι να το ‘χεις.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ολγα Τρέμη δεν είναι τραγουδίστρια