Η ΞΕΥΤΥΛΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΩΛΑΝΤ

 

Η αιώνια κακία της απατημένης γυναίκας. Πάει ο άλλος μ' άλλην κι αυτή βγάζει τη χολή της. Καμμία αξιοπρέπεια απέναντι στον άνδρα που την κεράτωσε ακόμα κι αν όλοι την εκτιμούσαν για αληθινή κυρία. Η απιστία του άνδρα την κτυπάει κατακέφαλα, της συντρίβει το προσωπικό της σύμπαν. Την κάνει κουρέλι. Και αυτή ξευτυλίζεται.

Έτσι έγινε με την 49χρονη Βαλερί Τριερβελαίρ όταν έμαθε ότι ο απίθανος αυτός γκόμενος Φρανσουά Ωλάντ, που έγινε πρόεδρος της Γαλλίας, αν είναι δυνατόν, με τέτοια φάτσα, ξενοπηδούσε μια ηθοποιό, την κυρία Ζουλί Γκαγαί. Η Βαλ, που διαδέχθηκε την γυναικάρα Σεγκολαίν Ρουαγιάλ, με την οποία έχει κάνει τέσσερα παιδιά ο Ωλάντ, έγραψε βιβλίο και ξευτυλίζει τον πρόεδρο της Γαλλίας, όπως λένε. Όχι, κύριοι. Αυτή αυτοξευτυλίζεται, διότι όσο μαλάκας κι αν είναι ο έτσι δεν μπορείς χωρίς την άδεια του αλλουνού να εμπορεύεσαι εσύ τις προσωπικές σας στιγμές.

Και πάει να κονομήσει η πρώην του Ωλάντ με την έκδοση του βιβλίου της και να βγάλει το άχτι της που την παράτησε. Τι γράφει στο βιβλίο της η δημοσιογράφος; Ότι ένα μήνα πριν παντρευτούμε, τα περασμένα Χριστούγεννα, πήρε πίσω την πρόταση γάμου που μου είχε κάνει. Ότι ο σοσιαλιστής Ωλάντ μισεί τους φτωχούς. Ότι διαλύεται ψυχολογικά όταν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πτώση της δημοτικότητάς του. Ότι σα χαρακτήρας άλλαξε εντελώς με το που πέρασε την πόρτα του προεδρικού μεγάρου. Ότι ήθελε μια σακούλα χάπια για να αυτοκτονήσει μ' αυτό που της έκανε, να καταρρεύσει σαν άνθρωπος όταν αντί γι' αυτήν προτίμησε την Γκαγαί.

Διαβάστε ακόμα:

Επί τόπου την κάνεις γυριστή