ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ!

 

“Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι”. Αυτό λέει ο Πέτρος Κωστόπουλους κι αυτή την ατάκα ρίχνει τίτλο στο γραφτό του με το οποίο βάζει τα πράγματα στη θέση τους για τα πρωινάδικα της τηλεόρασης. Υπ' όψιν ότι ο Πετράν για μια σαιζόν ήταν ο ίδιος πρωινατζής και, αν η φάση παρουσιάζει ιστορικό ενδιαφέρον, να σημειώσω πως όταν αυτός εγκατέλειψε το κανάλι ψάχθηκε να τον αντικαταστήσει πριν καταλήξει στον κύριο Μάρκο Σεφερλή.

Ποια πρωινά, σου λέει, ο Κωστόπουλος, μιλάμε για τα ψίχουλα της τηλεθέασης, στην πραγματικότητα για μια ανύπαρκτη ιστορία. Κι όμως κάθε χρόνο κι όλο το χρόνο τα μήντια λυσάνε με τα πρωινά, με τον ανταγωνισμό των πρωινών, όπως και την εποχή της Ρούλας Κορομηλά και της Ελένης Μενεγάκη. Ίδιο σκηνικό.

Να σου πω τι γράφει επί λέξει ο Πέτρος Κωστόπουλος, και αξίζει τον κόπο το έργο:
''Από το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι τηλεόραση βλέπουν ελάχιστοι, πολύ λιγώτεροι απ' όσους το απόγευμα και πολύ λιγώτεροι μεταμεσονύχτια. Ασήμαντη η τηλεθέαση στα πρωινά, 7 με 10 η ώρα, 1,1 εκ. τηλεθεατές. Τα δελτία ειδήσεων 3,6 εκ., μετά την prime time 4,2 εκ. και πάνω από 2 εκ. το late night, δηλαδή διπλάσια τηλεθέαση από τα πρωινά.

Ακόμα, τα πρωινά τα βλέπει το λιγότερο δυναμικό κομμάτι πληθυσμού, γι' αυτό είναι προσαρμοσμένα στην νοικοκυρά! Γι' αυτό οι διαφημίσεις είναι πιο φτηνιάρικες. Οι μεγάλες καμπάνιες αρχίζουν από αργά το απόγευμα. Γιατί; Επειδή αυτοί που βλέπουν πρωινά είναι κοινό που ζει κατ' εξοχήν εκτός κοινωνίας. Και πόλεμος να γίνει εκείνη την ώρα στα ελληνικά πρωινά παίζουν την τρέσα της Καινούργιου ή τα νύχια της Τέτας. Αυτό δεν συμβαίνει με τα πρωινά στο εξωτερικό.

Θεωρώ τερατώδη τη σημασία που δίνεται στα συμβαίνοντα στην πρωινή ζώνη. Ρεύτηκε ο Λιάγκας, έκλασε ο Κωστόπουλος, έφαγε σαβούρα ο Σεφερλής, είπε μια ακόμα παπαριά η Σταμάτη. Είναι τρελό το πως νοιάζονται τα μήντια για μια ζώνη που βλέπουν λιγώτεροι απ' εμάς.

Πολύ κακό για το τίποτα. Οι πιο πολλοί βλέπουν κομμάτια των πρωινών μέσα από τα βίντεο που αναπαράγουν ιστοσελίδες και οι επόμενες εκπομπές. Δεν έχουν τίποτα άλλο να γράψουν πρωί πρωί σε μια νεκρή από σώουμπηζ χώρα, οπότε αναμασάνε το τίποτα. Το απόλυτο τίποτα''.

Αυτά για τα πρωϊνά των καναλιών από τον Πέτρο Κωστόπουλο, και κάλεσέ τον στο γάμο και μη ξεχάσεις να του δώσεις μπουμπουνιέρα.

Διαβάστε ακόμα:

Το μεγάλο κόλπο των πρωϊνάδικων