Ο ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΖΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ

Πηγή: Intime
 

“Στο μυαλό μου είναι μόνο ο Ολυμπιακός” είπε ο μαύρος παικταράς Μαζουακού. Κατ' αρχήν. Δεν έχεις να κάνεις με είδηση, αλλά με δήλωση. Άρα, δεν πρόκειται για γεγονός. Που σημαίνει ότι αν είσαι σοβαρό ΜΜΕ το αντιμετωπίζεις αναλόγως και σχετικώς. Δεν το προβάλλεις. Δεν το διαφημίζεις. Αυτό κατ' αρχήν.

Παρακάτω. Δεν γνωρίζεις αν ο Αρτούρ Μαζουακού, με την πολύ περίεργη κόμμωση αλλά με την παθιασμένη ποδοσφαιρική του ψυχή, λέει την αλήθεια. Αν, δηλαδή, έχει πράγματι μονάχα τον Ολυμπιακό στη σκέψη του ή, και την Γιουβέντους και την Γαλατά Σαράι και την Παρί Σαιν Ζερμαίν.

Το έχουμε πει. Ο καθένας, πολιτικός, καλλιτέχνης, αθλητής, ο κάθε επαγγελματίας λέει ό, τι θέλει, αυτό που θέλει, αυτό που τον εξυπηρετεί επικοινωνιακά. Εσύ είσαι ο μαλάκας του έργου αν δίνεις βάση σ' ό, τι λέει ο καθένας, ακόμα και αλήθεια να λέει.Πήραμε αφορμή τη δήλωση του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού για να πούμε τα δικά μας.

Παρακάτω. Έχει και παρακάτω. Μια φορά μαλάκας είσαι αν λάβεις υπ' όψιν σου αυτό που λέει ο άλλος. Δυο φορές μαλάκας είσαι αν νοιώσεις ικανοποίηση που ο κάποιος Μαζουακού σκέπτεται μονάχα τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε.

“Κάποιος” ο Μαζουακού; Ναι, κάποιος. Παικταράς, όμως κάποιος από τους πολλούς που έχουν έρθει στην ομάδα και μετά από ένα φεγγάρι θα φύγουν. Και ούτε που θα τον θυμάσαι, όπως κι αυτός, ο παίκτης, δεν θα έχει κολλημένη τη σκέψη του σε μια ομάδα στην οποία έτυχε να φορέσει τη φανέλλα της.

Παρακάτω. Δεν υπάρχει πάτος, πάντα υπάρχει το παρακάτω όταν κάνεις ανάλυση σ' ένα θέμα. Έστω ότι ο Μαζουακού είναι ειλικρινής όταν υποστηρίζει πως σκέπτεται μόνον τον Ολυμπιακό. Τι σημαίνει αυτό, κύριε μαλάκα; Ότι ο ίδιος σαν επαγγελματίας κρίνει πως τούτη την εποχή τον συμφέρει η στάση στην καριέρα του που λέγεται “Ολυμπιακός”. Δεν σημαίνει, κύριε πίτουρα, ότι εσύ μπορείς να αισθάνεσαι περήφανος που κάποιος ξένος χθες και ξένος αύριο έχει στην καρδιά του το μεγαλείο και τη δόξα του Ολυμπιακού.

Παρακάτω. Τότε γιατί τα μήντια προβάλλουν την κάθε δήλωση, όχι είδηση, όχι γεγονός, του κάθε ποδοσφαιριστή που μιλάει με καλά λόγια για την ομαδάρα σας; Επειδή τα μήντια απευθύνονται σε μαλάκες. Μέχρι εδώ. Δεν πάμε στο παραπέρα παρακάτω.

Διαβάστε ακόμα:

Πότε Βούδας, πότε Κούδας