ΟΙ ΜΑΙΜΟΥ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

 

Σκέπτομαι τον Τούρκο έμπορο που εκτίμησε το ταλέντο γνωστών κυριών από Ελλάδα μερηά, στο shopping να κάθεται στη σέντρα talk-show προεκλογικού. Και να άκουγα πως σχολιάζουν το... ρεπορτάζ του Τούρκου οι εκπρόσωποι των κομμάτων, παραμονές των εκλογών.

Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα οι πολιτικοί για τις θυσίες του ελληνικού λαού. Τι άλλο παρά παραμύθια θα ακούσεις από τις χρυσοπληρωμένες Φιλιπινέζες, εννοώ το πολιτικόν προσωπικόν στην υπηρεσία των Ελλήνων πολιτών.

Ζητάει η μαμάς Ελλάς εθελοντές φαντάρους. Ε, δεν είναι το ίδιο όταν σε υποχρεώνει η πατρίδα να φορέσεις το χακί, και ο άλλος αρνείται τη στράτευση. Δεν έγινε καμμία θυσία όταν οι πολίτες υποχρεώθηκαν παρά τη διαφωνία τους να πληρώνουν χαράτσια, μεγαλύτερους φόρους και τους μείωσαν τους μισθούς και συντάξεις. Όχι να λένε θυσία τη σφαγή.

Επί του θέματος. Οι καλύτερες πελάτισσες μας είναι οι Ελληνίδες, τραγουδίστριες, κοσμικές, πολιτικοί, που έρχονται στην Τουρκία και αγοράζουν απομιμήσεις από διάσημες φίρμες, ρούχα, τσάντες, κοσμήματα. Αυτά είπε ο Τούρκος καταστηματάρχης.

Και επίσης ότι οι επώνυμες Ελληνίδες, κυρίως γύρω στα 40 χρόνια η ηλικία τους, δείχνουν ικανότητα στο παζάρι όταν αγοράζουν μαϊμού προϊόντα ξένων οίκων. Τι σημαίνει αυτό; Στο βάθος η Ελληνίδα, ακόμα κι αυτή με πακέτο, παραμένει ανατολίτισσα. Απόδειξη ότι δεν έχει ξεφύγει από την κουλτούρα του... παραζαρεύειν. Μη πω το άλλο. Δεν κάνει παζάρια στη τσέπη για να ψωνίσει, αλλά ψωνίζει για να κάνει παζάρι.

Διαβάστε ακόμα:

Πυρόκαυλος πάντα ο αποδυτηριάκιας