ΕΝΑ ΑΝΤΙ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ

 

Για άλλη μια φορά το συνδρομητικό κανάλι HBO κατάφερε και έκανε μια εξαιρετική σειρά για την τηλεόραση, χρησιμοποιώντας οτιδήποτε μη τηλεοπτικό. Είναι εντυπωσιακό πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην αμερικάνικη τηλεόραση.

Για να καταλάβετε υπάρχουν κάποιοι τηλεοπτικοί κανόνες, που πρέπει να τους ακολουθείς για να είσαι αρεστός στο κοινό, στους διαφημιστές και στα κανάλια. Όλους αυτούς τους κανόνες τους καταστρατηγεί το True Detective. Συνήθως μια τηλεοπτική σειρά είναι γρήγορη, πρόχειρη, φτηνή, τσαπατσούλικη, με σενάρια γραμμένα στο πόδι, με διαλόγους για κλάματα, με ερμηνείες που καλύτερα να μην τις κουβεντιάσουμε, φριχτά φωτισμένη και με άθλια παραγωγή.

Το True Detective είναι εντελώς το αντίθετο. Έχει αργούς ρυθμούς, πολλά flash back, καταπληκτικούς σοφιστικέ διαλόγους, πολύ καλά δουλεμένους χαρακτήρες, εξαιρετικά γυρίσματα σαν να βλέπεις μια ταινία, ηθοποιούς μοναδικούς- απ’ τους πρωταγωνιστές μέχρι και τον τελευταίο κομπάρσο. Βρίζουν, καπνίζουν συνέχεια, κάνουν ναρκωτικά και γενικά ότι είναι τηλεοπτικά απαράδεκτο.

Η συνέχεια, φωτογραφίες και το trailer στο www.nikosonline.gr