ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

Αηδιαστικό. Όποιο κανάλι κι αν δεις θα πέσεις σε δυο-τρεις περίεργους να κάνουν... ανάλυση μετά τη συνάντηση Βαρουφάκη με τον Σόιμπλε. Καμμία σοβαρότητα. Η απόλυτη ανευθυνότητα. Σοβαροί παπαρολόγοι σε μουνοκανάλια το βάζουν κάτω το θέμα και του αλλάζουν τον αδόξαστο. Τι έγινε. Τι θα γίνει. Ποια είναι η συνέχεια.

Και ένας δικός μου, ένας φίλος, ακούγοντας όλες αυτές τις ατελείωτες μαλακίες, μου είπε ο φουκαράς τη δική του μαλακία: “Δεν έχω καταλάβει τι τρέχει...”. Το είπα. Μαλακία είπε ο δικός μου.

Φοβερό πράμα να έχει απαίτηση ο άλλος να... καταλάβει. Με ποιο δικαίωμα να καταλάβει; Με ποια προσόντα. Άσε τους τηλεοπτικούς αναλυτές που ψάχνονται, που παίζουν με τα “αν” και “ίσως” και “όταν” εκείνο και το άλλο. Οι Βαρουφάκηδες του σήμερα, του χθες, όλοι αυτοί που τα τελευταία πέντε χρόνια κάνουν παιχνίδι με τους δανειστές, με το ΔΝΤ, με την τρόικα, ρωτάω έχουν πάρει πρέφα τι έγινε χθες, τι γίνεται σήμερα, τι μας περίμενε, τι μας περιμένει αύριο;

Λέω μονάχα ένα. Τέσσερις φορές, σημείωσέ το αυτό, τέσσερις φορές ο πρωθυπουργός Γιωργάκης Παπανδρέου κάθε φορά που έπαιρνε νέα μέτρα έλεγε: Αυτά είναι τα τελευταία. Πήρες χαμπάρι;

Νέα μέτρα σημαίνει περισσότεροι φόροι, νέες μειώσεις μισθών, συντάξεις. Πριν φύγει από πρωθυπουργός ο Γιωργάκης, φαντάσου να συμπλήρωνε την τετραετία, είπε 4(!) φορές, αυτός και ο Παπακωνσταντίνου υπουργός οικονομικών ότι Δεν ξαναπαίρνουμε άλλα μέτρα.

Συμπέρασμα; Άσε τι λέει σήμερα ο Βαρουφάκης και σία. Μετά από μία εβδομάδα θα λένε άλλα. Μετά από ένα μήνα άλλα αντ' άλλων. Μετά από τρεις μήνες..., το κόβω. “Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται...” λέει ο άλλος. Επειδή ψηφίζει όποτε στήνονται εκλογές θέλει και να καταλαβαίνει. Ασύλληπτο. Γραφικό. Πού να το πεις.

Διαβάστε ακόμα:

Η ανδρική αλήθεια του Απόστολου Γκλέτσου