ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

 

Περισσότερο από 25 χρόνια παίζει τη μπαλίτσα της η ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα. Μια φρίκη. Επαρχιακά κανάλια να τα φτύνεις. Κάποιοι γραφικοί, κάποιοι της πλάκας βγαίνουν και μιλάνε και ώρες ατελείωτες τηλεμάρκετιγκ της συμφοράς. Όσο για τα μεγάλα κανάλια της πανελλήνιας εμβέλειας, εκτός από κάποιες ελάχιστες εκπομπές που βλέπονται, το ρεσιτάλ από σκουπιδαριό.

Κι όλα τα κανάλια χρεωμένα. Εγώ σαν κράτος σου δίνω άδεια να παίξεις τηλεόραση κι εσύ ο καναλάρχης με πηδάς. Με ρίχνεις έξω. Μου χρωστάς στην εφορία, στις τράπεζες, μου προκαλείς πρόβλημα. Όπως στο ποδόσφαιρο, δηλαδή.

Δεν έχει άλλο νόημα η λειτουργία μιας ΠΑΕ, μιας ποδοσφαιρικής εταιρείας, από το να προσφέρει στο ποδόσφαιρο και στο άλφα ή, βήτα βαθμό να κινεί την οικονομία. Τι γίνεται, όμως; Αντί να προσθέτουν στο ποδόσφαιρο, στην οικονομία οι ΠΑΕ με την παρουσία τους αφαιρούν.

Τι θα κάνει ο Σύριζας με την ιδιωτική τηλεόραση, το ερώτημα. Ανοικτό το θέμα. Θα σου πω κάτι. Το πιο εύκολο στην πολιτική και στην κομματική δημοκρατία είναι να βρίζεις. Να τα χώνεις στην κυβέρνηση. Κι άμα είσαι αριστερός έχεις την ποιότητα και το στυλ να κάνεις πιο πιασάρικη την κριτική σου.

Όχι πως θα οφελήσει το αριστερό κόμμα η αγριοκουλτουριάρικη αντιπολίτευση. Στα παπάρια του ο κόσμος αν τα «λέει» καλά ένας αριστερός. Δεν θα τον ψηφίσεις ποτέ. Όσο διεφθαρμένες είναι οι δεξιές κυβερνήσεις. Ο κοσμάκης θα εγκαταλείψει τους δεξιούς μόνον όταν σφικτεί οικονομικά.

Τα έλεγε, τα χοντροείπε σαν αντιπολίτευση ο σύριζας για την ιδιωτική τηλεόραση, ιδιαίτερα τα κανάλια της τηλεοπτικής βιτρίνας, mega, antenna star, alpha, σκάι. Ότι είναι της διαπλοκής. Ότι λειτουργούν χαριστικά και σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Ότι αδειοδοτήθηκαν με αδιαφάνεια. Παρακάτω.

Δεν υπάρχει παρακάτω. Μη ξεχνάμε ότι ο σύριζας όσο κι αν του ταιριάζει να συνεχίζει να το παίζει αντιπολίτευση, σήμερα είναι κυβέρνηση. Οφείλει να προχωρήσει σε πράξεις. Ζόρι. Εδώ το έργο ζορίζει. Γι' αυτό, σου λέω, ότι δεν υπάρχει παρακάτω. Κι αν υπάρξει το παρακάτω, αυτό θα είναι κωλομπαρέ.

Διαβάστε ακόμα:

Με θέα την Ακρόπολη και τον... Βαρουφάκη