ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ Η ΖΩΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Το καθήκον φέρνει αντιμέτωπη τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και με τη μητέρα της Λίνα Αλεξίου, παλιά δημοσιογράφο και αντιπρόεδρο του ΕΣΡ. Εντός των ημερών και πάντως πριν από τις 16 Απριλίου, η πρόεδρος της Βουλής πρέπει να συγκαλέσει τη Διάσκεψη την Προέδρων για να παύσει όλα τα μέλη της Αρχής, που σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2013, δεν διαθέτει νόμιμη συγκρότηση.

Η τετραετής θητεία των μελών της έχει λήξει από τις 28 Φεβρουαρίου 2012, χωρίς να προβλέπεται καμία θεσμική δυνατότητα ανανέωσης. Ο πρόεδρός του, Ιωάννης Λασκαρίδης,
έχει ξεπεράσει τα 10 χρόνια σε αυτή τη θέση. Το ίδιο ισχύει επίσης για την Εύη Δεμίρη και τον Γιάννη Παπακώστα. Η δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου, έγινε μέλος του ΕΣΡ το 2011.

Για να αλλάξει η σύνθεση του ΕΣΡ, θα πρέπει να επιτευχθεί ομοφωνία ή τουλάχιστον πλειοψηφία 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει
επιτευχθεί, εξού και το γεγονός ότι το ΕΣΡ είναι εδώ και χρόνια παράνομο. Το ΕΣΡ είναι η Αρχή που θα χορηγήσει, μετά από 35 χρόνια λειτουργίας, τις άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς, διαδικασία από την οποίαν η κυβέρνηση ευελπιστεί να εισπράξει 350 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι δίνουν μάχη για τηλεοπτικές συχνότητες