Η ΝΤΙΒΑ, Ο ΝΤΙΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΖΟΦΩΝΙΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Η Ραχήλ Μακρή είναι η πρώτη βουλευτής που αυτοπροσδιορίζεται σαν ντίβα. Και η ιταλική λέξη «ντίβα» ως ουσιαστικό, σύμφωνα με το Βικιλεξικό, σημαίνει δύο τινά. Διάσημη τραγουδίστρια ή εντυπωσιακή γυναίκα. Ασφαλώς και θα εννοεί το δεύτερο. Ως επίθετο η λέξη ντίβα έχει την έννοια της διάσημης, της περιβόητης, της σταρ.

Ο αυτοχαρακτηρισμός αυτός προέκυψε όταν ζητήθηκε από τη βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ να πει τη γνώμη της για το Γιάνη Βαρουφάκη. «Τον Γιάννη τον ξέρω ελάχιστα αλλά μου αρέσει πάρα πολύ ως τύπος. Νομίζω πως η Βουλή απέκτησε και άλλη “ντίβα” μετά τη Ραχήλ, γιατί είναι κι αυτός αντισυμβατικός τύπος», είπε. Άρα, κατά τη Ραχήλ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία ντίβα και έναν ντίβο.

Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια , πριμαντόνα και ντίβα είναι δύο όροι που προέρχονται από τον κόσμο της όπερας και περιγράφουν τη διάσημη τραγουδίστρια. Αμφότεροι προέρχονται από τα ιταλικά και χρησιμοποιούνται αμετάφραστοι - στην κυριολεξία prima donna είναι η πρώτη κυρία και diva σημαίνει θεά.

Όσον αφορά τον άλλο αυτοχαρακτηρισμό της, «γκαζοφονιάς»,που ανέφερε στις δηλώσεις της η Ραχήλ, τα πράγματα είανι πιο ...πεζά. Το λεξιλόγιο της αργκό κάνει λόγο για κάποιον που τρέχει πολύ με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή του.

Διαβάστε ακόμα:

Τα μέσα στην υπηρεσία του μπανιστηρτζή