ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΟΡΝΟ ΤΩΝ ΠΟΡΝΟ

 

Εκσφεδονίζεται σπέρμα από πέος στο στήθος γυναίκας. Το λες. Άλλο το λες, άλλο το περιγράφεις. Κι άλλο το δείχνεις στο σινεμά. Η ίδια η σκηνή, στον ίδιο χρόνο, πιθανόν να σου προκαλέσει διαφορετικά συναισθήματα, όταν διαφέρει η κινηματογραφική γραφή.

Πώς, δηλαδή, θα την κινηματογραφήσει ένας σκηνοθέτης. Να σου προκαλέσει αηδία, να σ' αφήσει απαθή, να σ' ερεθίσει σεξουαλικά. Όπως να χαρακτηρίσεις ποιοτική, καλλιτεχνική την κινηματογραφική «περιγραφή», έτσι όπως θα μοντάρει τα πλάνα ο σκηνοθέτης, όπως και να τη θεωρήσεις χυδαία, πορνογραφική εντελώς.

Μια τέτοια σκηνή έχει η ταινία με τον αθώο τίτλο «Love», η οποία από τους ειδικούς κρίνεται ό, τι πιο τολμηρό, πιο ωμό, πιο πορνό γυρίστηκε στο σινεμά. Οι «Αποχρώσεις του Γκρι», που τόσο θόρυβο έκαναν είναι κρυφοπορνό της σειράς πορνό, το «Love» συγκρίνεται με το «Nymphomaniac». Και λένε ότι μοιάζει με την Μαίρη Πόπινς μπροστά στο «Love».

Είναι η ιστορία ενός άνδρα με δύο κορίτσια το «Love», μια τσόντα που κατά δήλωση του 59χρονου σκηνοθέτη Gaspar Noe θα ικανοποιήσει και τα δύο φύλα. «Ελπίζω όταν παρακολουθούν την ταινία μου τα αγόρια να έχουν στύση και τα κορίτσια να βρέχονται».

Προχωράει η δουλειά, δηλαδή. Το να δείξεις γυμνό σήμερα δεν λέει κάτι. Η κινηματογραφική, η σκηνοθετική μαγκιά είναι πως το δείχνεις το γυμνό, και πως παίζει το γυμνό μπρστά στην κάμερα, με τις κινήσεις των σωμάτων, με τα βλέματα των ματιών.

Είναι η τέταρτη ταινία το «Love» του Γκασπάρ Νόε, που το 2002 γύρισε το περιβόητο «Μη Αναστρέψιμος» με τον βιασμό στο δρόμο της Μόνικας Μπελούτσι.

Διαβάστε ακόμα:

Εχει κάψες για τον Ρουβά, όχι για την Ελλάδα