ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ

 

Άλλη μαλακία κι αυτή. Ο γνωστός ηθοποιός Μπεν Άφλεκ, είναι αρκετό το «γνωστός» για έναν μέτριο ηθοποιό που πήρε Όσκαρ, παρακάλεσε, λέει, να μη βγάλουν στη φόρα τα προσωπικά του δεδομένα που είναι... ευαίσθητα και έχουν σχέση με το... ιστορικό του παρελθόν.

Όλοι έχουμε ένα... ιστορικό παρελθόν, με την έννοια ότι κάποιος μας γέννησε, κι αυτόν τον κάποιον τον γέννησε ένας άλλος, κι αυτόν τον άλλον τον γέννησε ψάξε βρες ένας άλλος κι αυτή η ιστορία που λέγεται γενεαλογικό δένδρο φθάνει μέχρι τον Αδάμ και την Εύα.

Έτσι είναι. Αφού όλοι είμαστε γέννας γεννήματα και όλοι άνθρωποι γεννήθηκαν διότι έπεσε η αιμομειξία της αλεπούς ανάμεσα στα παιδιά του Αδάμ και της Εύας. Δεν υπάρχει, κατά τας γραφάς άλλη «πηγή» παραγωγής δίποδων. Άρα, και άσε τα παραμυθάκια και τις δικαιολογίες των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης, για να αρχίσει να αυξάνεται ο πληθυσμός, η δουλειά απαιτούσε τα παιδιά των πρωτόπλαστων να γαμηθούνε μεταξύ τους, όπως και ο Αδάμ να πηδάει τις κόρες του, η Εύα να δέχεται το σπέρμα των γιων της.

Ξεφύγαμε. Υπάρχει μια εκπομπή στην αμερικάνικη τηλεόραση που τη λένε «Βρες τις ρίζες σου». Παρουσιαστής της ένας σοβαρός καθηγητής της Ιστορίας του Χάρβαρντ. Σοβαρός μαλάκας. Είπαμε. Η μαλακία κι αυτή. Γιατί να βρω τις ρίζες μου και το ριζικό μου. Καμμία σημασία δεν έχει αν ο προ-προ-προπάπους μου ήταν πειρατής ή, ιδιοκτήτης μπουρδέλου, βασιληάς, αρχιεπίσκοπος.

Ψοφάει ο κόσμος να μαθαίνει τα μυστικά του αλλουνού, του όποιου διάσημου. Ε, αφού γουστάρει ο κόσμος στήνονται τέτοιες εκπομπές. Ερχόμαστε στον Μπεν Άφλεκ, ένα ηθοποιάκι, που μετά από χρόνια κάπως ξεχώρισε. Έχει, λένε, ένα σκοτεινό μυστικό, ότι κάποιος πρόγονός του ήταν σκλαβέμπορας, εμπορευότανε δούλους. Και ζήτησε να μην φθάσει η έρευνα της εκπομπής μέχρι εκεί.

Στα παπάρια μας. Αν μια... ρίζα του κάποιου Μπεν Άφλεκ ήταν μαυραγορίτης ή, σκυλοπνίχτης. Άμα ο άλλος δεν έχει τι σοβαρό να κάνει, κάθεται μπροστά στο κουτί και περνάει την ώρα του με τέτοιες τρίχες, τις... ρίζες του καθένα.

Διαβάστε ακόμα:

Τέτοια σαραντάρα μάλιστα!!!