ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗ

 

Την είπανε «βασίλισσα της πρωινής ζώνης». Η κυρία Ελένη Μενεγάκη είναι ένα τίποτα. Ένα άδειο μύδι. Το τίποτα του τίποτα. Για πολλά χρόνια, όμως, η ξανθή τηλεπαρουσιάστρια με το φωτεινό πρόσωπο, μία από τις ωραιότερες Ελληνίδες τα τελευταία 50 χρόνια, λέω για την κυρία Ελένη Μενεγάλη, κυριαρχούσε στις θεαματικότητες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτοί που βλέπουν τηλεόραση, ειδικά εκείνοι που έστω ακούν ραδιοφωνικά τα τηλεοπτικά πρωινατζήδικα είναι για κλωτσές.

Μιλάμε σοβαρά. Μιλάμε πολιτικά. Κοινωνικά. Ελληνικά. Και λέμε ότι η κυρία Μενεγάκη είναι ένα φαινόμενο της τηλεοπτικής κι όχι μόνο Ελλάδος. Ένα τίποτα, ένα μηδενικό πράμα, έκανε πρωταθλητισμό δύο δεκαετίες. Χωρίς η «επιτυχία αυτή να της πιστώνεται, αφού η κυρία είναι ένα τίποτα, ένα άδειο πράμα, λέει, ό, τι λέει, και μπορεί να διαρκεί η εκπομπή της μια ώρα, δυο ώρες, κι εσύ ο τηλεθεατής να μην ακούσεις τίποτα άξιο να το συγκρατήσεις.

Να, λοιπόν, γιατί είναι «φαινόμενο» η κυρία Ελένη Μενεγάκη. Επειδή δεν αξίζει μία πεντάρα το κορίτσι, αλλά είναι πρώτη. Ήταν πρώτη κι ακόμα κρατάει. Η μαλακία του κόσμου είναι της Μενεγάκη η «αξία», εμπορική, τηλεοπτική.

Τα είπα όλα αυτά για να φθάσω στην κουβέντα του σοβαρού, σαν άτομο, σχεδιαστή μόδας κυρίου Νίκου Αποστολόπουλου. Σοβαρός άνθρωπος, αλλά τη μαλακία του την είπε. Και εις «διπλούν». Συγκεκριμένα στους Καρντάσιανς ο επιχειρηματίας-μόδιστρος δήλωσε:

«Η Ελένη Μενεγάκη δίνει κουτόχορτο σ' όλη την Ελλάδα 20 χρόνια. Μα τι λέει; Τι μαθαίνει τον κόσμο; Τι είναι, ψυχαγωγία είναι αυτό;».

Ενώ, λοιπόν, ο κύριος Αποστολόπουλος απορρίπτει την Μενεγάκη, από την άλλη της δίνει συγχαρητήρια για τη διαχρονικότητά της. Η άλλη μαλακία του Αποστολόπουλου είναι ότι συγκρίνει την Μενεγάκη με την... Ρούλα Κορομηλά. Το άλλο τεράστιο τίποτα. «Η Κορομηλά ήταν ψυχαγωγία, η Ελένη δεν κάνει ψυχαγωγία».

Να μιλήσει ο αποδυτηριάκιας. Δεν εκτιμώ ότι η Ελένη Μενεγάκη έχει την ικανότητα να δίνει κουτόχορτο, όπως υποστηρίζει ο ντηζάινερ. Η Μενεγάκη είναι αυτό που είναι, ένα τίποτα. Το να πουλάς, ακόμα και κουτόχορτο είναι επιστήμη, είναι «ταλέντο», απαιτεί προσόντα. Η Μενεγάκη δεν πουλάει τίποτα. Δεν είναι «πωλήτρια», πλασιέ. Είναι μια δροσερή παρουσία, χαριτωμένη, και αρέσει σ' όλους εκείνους που δεν έχουν την παραμικρή διάθεση κάτι να ακούσουν, κάτι να εισπράξουν, κάτι να μάθουν. Γι' αυτό ήταν η βασίλισσα των χειρότερης μορφής αργόσχολων.

Διαβάστε ακόμα:

Εχει κάψες για τον Σάκη, όχι για την Ελλάδα