ΚΑΙ ΟΙ 7 ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ DEBATE ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!

 

Τσίπρας και Μεϊμαράκης, Θεοδωράκης και Κουτσούμπας, Λαφαζάνης και Καμμένος, συν και την κυρία Φώφη Γεννηματά, θα στηθούν απόψε στο debate των πολιτικών αρχηγών. Γελοία ιστορία! Και το έργο γίνεται ακόμα πιο καραγκιοζίστικο διότι στην παράσταση συμμετέχουν και δημοσιογράφοι. Που δεν είναι δημοσιογράφοι, αλλά τηλεπερσόνες. Μην τα μπερδεύουμε.

Θα σου πω εγώ τι θα έλεγε στους 7 παραμύθηδες κομματάρχες κάποιος αν ήταν αληθινός δημοσιογράφος. Μιλάω για το δημοσιογράφο που δεν εκπροσωπεί... κανάλι τηλεόρασης, όπως οι κύριοι και οι κυρίες που θα «ανακρίνουν» παραμύθι φούρναρης τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Κύριοι, του σύριζα και της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ, των Ανέλ και του Ποταμιού, έχει καμμία σημασία το τι θα μας πείτε, όταν ΟΥΤΕ ΜΙΑ κυβέρνηση στον αιώνα δεν εφάρμοσε μετεκλογικά τις παπαριές που... δεσμευότανε.

Αυτό θα έλεγε ο αληθινός δημοσιογράφος. Ο Δημοσιογράφος με δέλτα κεφαλαίο που δεν εκπροσωπεί ούτε κανάλια, ούτε κόμματα, ούτε τον λαό! Ο αληθινός δημοσιογράφος εκπροσωπεί και λειτουργεί μόνον τη δημοσιογραφία. Όπως ο δικαστής τη δικαιοσύνη. Όπως ο ιατρός την ιατρική.

Το debate είναι μια αμερικανιά, ένα σκέτο θέατρο, όπου ο πολιτικός ακόμα κι αν πιστεύει ειλικρινά όσα υποστηρίζει δεν έχουν καμμία αξία ό, τι κι αν πει. Επειδή στην πράξη δεν θα τα εφαρμόσει αν γίνει κυβέρνηση. Και επειδή είναι κομπιναδόρικο σαν αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για πράγματα που αυτός θα έκανε τα ίδια αν ήτανε στη θέση της.

Κάντε μου τη χάρη, θεατρίνοι. Που με την αβάντα των τηλεοπτικών δημοσιογράφων θα ψαρεύεται ψήφους με το debate. Με τα λόγια, δηλαδή.

Διαβάστε ακόμα:

Αχρηστο ντιμπέιτ αντί για ξύλο μέχρι συμφωνίας!