ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

πηγή: Intime
 

Μεγάλη ζημιά κάνει ο αμαθής δημοσιογράφος. Ο ημιμαθής. Ο ανιστόρητος. Διαβάζεις αυτά που γράφουν, μάλιστα όχι σε μήντια περιθωριακά, αλλά σε μέσα που κάνουν πρωταθλητισμό, και τραβάς τις τρίχες σου.

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός σήμερα για το πρωτάθλημα και οι γηπεδούχοι, λέει, δεν ξεχνάνε τις ρίζες του, γι' αυτό θα τιμήσουν μ' ένα λεπτό σιγής την Μικρασιατική Καταστροφή. Ανήκουστο. Δολοφονικό. Εμετικό.

Κι όμως γράφεται. Και λέγεται. Και επαναλαμβάνεται διότι στα μήντια σήμερα είναι ο κλέψας του κλέψαντος. Ό, τι γράφεται από κάποιον, ας είναι τερατώδες θα γραφτεί καπάκι απ' άλλους. Στα κλεφτά. Και στα τυφλά.

Η Μικρασιατική Καταστροφή είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ καταστροφή. Η μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνισμού μετά το 1821. Άρα, είναι και του... Παναθηναϊκού. Όχι μόνον του Πανιωνίου, του συλλόγου της Νέας Σμύρνης. Του συλλόγου που προέρχεται από την Σμύρνη.

Το 1922 έγινε η καταστροφή που αφορά όλη την Ελλάδα, όχι μόνον την μικρασιατική Ελλάδα. Το πλήγμα, που ακόμα το πληρώνει η Ελλάδα, δεν το δέχθηκε μόνον ο Πανιώνιος της Νέας Σμύρνης και ο Απόλλων της Ριζούπολης, άλλωστε δεν είναι μόνον... ποδοσφαιρικό.

Διαβάστε ακόμα:

Τι τρέχει με το ιατρικό τημ του Παναθηναϊκού