Ο ΓΑΜΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ... ΩΝΑΣΗ

 

Παντρεύεται ο κόσμος, ρε. Όπως και χωρίζει, για να μη ξεχνιόμαστε. Γι' αυτό κι εγώ όποτε βρίσκομαι σε γάμο αναρωτιέμαι κοζάροντας τους νεόνυμφους, πότε θα τα σπάσουν; Ασφαλώς πολύ πιο γρήγορα θα ξεκινήσουν οι γκρίνιες. Σε κάποιες περιπτώσεις το ζευγάρι τσακώνεται από την πρώτη κιόλας εβδομάδα μετά τα στέφανα.

Δεν είναι κάτι άλλο ο γάμος για τους περισσότερους, επώνυμους και στο σωρό. Άλλη η σκέψη μου για το σημερινό γάμο στο ιδιωτικό νησάκι Σκορπιός, που όσοι αιώνες κι αν περάσουν θα παραπέμπει στο θρυλικό αλητάμπουρα Αριστοτέλη Ωνάση. Και ποτέ στον σημερινό ιδιοκτήτη του, Ρώσο ολιγάρχη και άτομο χαμηλών τόνων, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Θα ήθελα να διαβάσω ένα βιβλίο σοβαρό για το πως η μετακομουνιστική Ρωσία γέννησε από το πουθενά χθεσινούς τίποτες και τους βοήθησε να εξελιχθούν σε αξιοσέβαστους μεγιστάνες. Ένας απ΄αυτούς, σίγουρα μέσα στην ενδεκάδα, ο Δημητράκης, εκτός όλων των άλλων, και ιδιοκτήτης της πρώην ομάδας του Μπερμπάτωφ, της Μονακό.

Γεννιέται ο άνθρωπος το 1966, παντρεύεται το 1987, δηλαδή εποχή περεστρόικας, επί Γκορμπατσώφ, όταν ακόμα δεν έχει καταρρεύσει το μπουρδέλο Ρωσία, και τελικά, από το 1991 με Γιέλτσιν στο τιμόνι, μπουκάρουν οι αυριανοί ολιγάρχες. Ένας απ' αυτούς ο Ριμπολόβλεφ που μέσω χρηματιστηρίου εκτινάχθηκε με εξωσέτ. Πυραυλική πτήση.

Είναι και να σε θέλει. Εντάξει, μετράει να βλέπεις πριν από τα γεγονότα, να προβλέπεις το αύριο, αλλά άμα δεν σε κάνει κέφι η τύχη, δεν παίρνει μπρος η μηχανή. Ο έτσι Ριμπολόβλεφ μπιρ παρά αγόρασε μετοχές χρεοκοπημένης εταιρείας λιπασμάτων που μετακομουνιστικά άρχισε να ανεβαίνει και πήρε όλο το χαρτί στη συνέχεια από το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Έγινε Κροίσος.

Σήμερα ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, επιχειρηματίας, επενδυτής και φιλάνθρωπος, παντρεύει την κόρη του μ' έναν τύπο, με καταγωγή από Ουρουγουάη, που έχει περισσότερα λεφτά από τον πεθερό. Καλά στέφανα, καλά γαμήσια, και καλά κέρδη.

Διαβάστε ακόμα:

Εκατερίνα που θέλει να γίνει Τζάκι