ΝΕΟ ΕΡΓΟ, ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

 

Και το πιο ξευτυλισμένο κράτος, το πιο αναξιόπιστο αν αποφασίσει να σε λοιώσει, θα σε πατήσει σα σκουλήκι. Ναι, αυτό μπορεί να συμβεί αν το κράτος, ακόμα και το πιο ρεζίλικο, κάποια στιγμή το παίξει κράτος. Ακριβώς διότι το κράτος, το κάθε κράτος διαθέτει όλους τους νόμιμους μηχανισμούς, ικανούς να κατασπαράξουν τον οποιονδήποτε. Νταβατζή. Διαπλεκόμενο. Αρχιρουφήκτρα του δημοσίου.

Ελάχιστες φορές μετά τον πόλεμο, δηλαδή εδώ και 70 χρόνια, το κράτος στην Ελλάδα αντέδρασε αποτελεσματικά στους μεγαλοπιστολάδες της πιάτσας. Τις περισσότερες φορές γινόταν ένα «παιχνίδι», όπου ο πρωθυπουργός απειλούσε τους βαρώνους των μπίζνες και των μήντια και μετά έκανε πίσω.

Γιατί... αγρίευε σε κάποια φάση ο πρωθυπουργός, ο χθεσινός, ο προχθεσινός, και γιατί τελικά δεν ξεκοίλιαζε, όπως ήταν πανέτοιμος να το κάνει, τους μονοφαγάδες της αγοράς; Ε, ας δώσει ο καθένας τη δική του εξήγηση.

Έρχεται σήμερα το σύστημα σύριζα και λέει θα αλλάξω το χάρτη στην τηλεόραση. Για το καλό του λαού, βέβαια. Πάντα. Τίποτα δεν έγινε για το κακό του λαού. Όλα τα κακά σε βάρος του λαού έγιναν για το καλό του. Από τις καλές κυβερνήσεις. Πάντα.

Έλα εδώ, κύριε Ψυχάρη, Νο1 εκδότη και καναλάρχη του mega. Τι βλέπω εδώ; Έχεις πάρει 198 εκ. δάνεια από τις τράπεζες. Για να δούμε αν τα δικαιούσαι. Κι εσύ, κύριε Μπόμπολα, κι εσύ, κύριε Αλαφούζο.

Κάθε τόσο στήνεται ένα κόλπο. Πόλεμος στην Παράγκα του ποδοσφαίρου. Αποτέλεσμα; Σημειώσατε μηδέν. Πόλεμος για τα στημένα ματς. Σημειώσατε μηδέν. Είσαι μαλάκας! Κάποιοι κονόμησαν όταν ενεργοποιήθηκε το κράτος κατά της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. Τίποτα δεν γίνεται αέρα πατέρα.

Ξεκινάει νέο έργο. Πρώτος κλήθηκε ο Ψυχάρης από τον οικονομικό εισαγγελέα στις 12 Νοεμβρίου. Μετά ακολουθεί ο Μίνωας Κυριακού. Όλοι οι καναλάρχες που πήραν δάνεια θα περάσουν από τον πάγκο. Αν νομίμως πήραν τα δάνεια για τα κανάλια τους.

Διαβάστε ακόμα:

Κοντομηνάς - Σπυροπούλου το παραδέχονται: Είμαστε μαζύ