ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ Ο... ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

 

Έκανα δυόμισυ χρόνια ψυχανάλυση, μας πληροφόρησε η κυρία Σταματίνα Τσιμτσιλή. Το πέταξε έτσι και ό,τι πιάσει. Δημοσιότητα, τι άλλο. Όταν είσαι καλλιτέχνης, από μια άποψη καλλιτέχνης είναι και ο παρουσιαστής, ο εκπομπάρχης, κάνει show στη δουλειά του, έχει ανάγκη και τις ντόπες της προσωπικής προβολής. Να ασχολείται το αξιότιμον κοινό μαζύ του.

Κανονικός πόλεμος είναι αυτός της δημοσιότητας. Κάτι πρέπει να λες, κάτι να κάνεις, για να απασχολείς, για να πετύχεις να ασχολούνται μαζύ σου. Α!, τι είπε! Το 'μαθες; Όχι, δεν το άκουσα. Η Τσιμτσιλή πήγαινε 2,5 χρόνια σε ψυχίατρο, σε ψυχοθεραπευτή, σε ψυχαναλυτή, κάτι τέτοιο.

Τι θα πει Ψυχανάλυση; Μόνη της μιλάει η λέξη. Η ανάλυση της ψυχής. Ο δε ψυχαναλυτής σε κουβεντιάζει για να σκαλίσει τα ψυχικά σου τραύματα, να βρει εκείνα τα γεγονότα της προσωπικής ζωής σου που επηρέασαν έτσι κι αλλοιώς τη σκέψη σου, το χαρακτήρα σου, τη συμπεριφορά σου.

Δεν μας είπε, όμως, η κυρία Τσιμτσιλή τι βρήκε σ' αυτήν ο ειδικός, ο δικός της Σίγμουντ Φρόυντ. Ένας από τους γιους... «του πατέρα της ψυχανάλυσης», που μελέτησε το ασυνείδητο και ό,τι πραγματικά ή, σε λανθάνουσα κατάσταση κυκλοφορούσε στον ψυχικό κόσμο της τηλεπαρουσιάστριας.

Δεν μας είπε τίποτα η κυρία, μόνον ότι 2,5 χρόνια έκανε ψυχανάλυση. Τι είναι αυτό που βρέθηκε στη ψυχή της. Και τι την συμβούλευσε ο της ψυχής γιατρός. Να σοβαρευθεί στην τηλεόραση. Να γίνει πιο ανάλαφρη, πιο τσαχπίνα. Να κάνει περισσότερο σεξ με τον σύζυγο της, λιγώτερη γιόγκα, να κάνει παρέα με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, να κόψει τις επαφές της με gay. Τι;

Μας πέταξε μία κουβέντα εντελώς προσωπική, αυστηρά προσωπική, ότι έκανε ψυχανάλυση και μέχρι εκεί. Αφού αποφάσισε να το πει, όφειλε να αφιερώσει στο θέμα τουλάχιστον μια εκπομπή.

Διαβάστε ακόμα:

Τέλος εποχής για τηλεπερσόνες