Ο ΕΛΑΙΖΑ ΕΙΠΕ «OXI» ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΧΑΙΔΕΨΑΝ ΣΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ

 

Κάθε τόσο βγαίνει στον αέρα κάποιος ημιάγνωστος ηθοποιός, όπως κι ένας διάσημος, να μιλήσει για το «κύκλωμα παιδεραστίας» εδώ και δεκαετίες στο Χόλυγουντ. Από μόνο του βρωμάει το πράμα, λέω εγώ. Σ' ένα Χόλυγουντ που κάνει προσπάθειες να εξαγνιστεί. Αλήθεια, αυτό το ποτάμι των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση γιατί να με ενδιαφέρει εμένα τον θεατή του σινεμά, πέραν από την κουτσομπολίστικη διάσταση του θέματος; Μια ιστορία παλιά που σήμερα παίζει σε έξαρση.

Άντε να δικαιολογήσεις κάποιον που δεν έκανε καριέρα, όταν μας... αποκαλύψει ότι του την έπεσε ο παραγωγός, ο σκηνοθέτης κι εκείνος αρνήθηκε τις σεξουαλικές ορέξεις τους. Ο 36χρονος σήμερα Ελάιζα Γουντ άρχισε να παίζει στον κινηματογράφο από 8 χρονών. Το σουξέ το έκανε με τη σειρά των ταινιών Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών, όπου έκανε τον πιτσιρικά, τον νάνο που κουβαλούσε το μαγικό δακτυλίδι.

Ο Elijah Wood, λοιπόν, επιβεβαίωσε κι αυτός το «φαινόμενο» με μια προσωπική αποκάλυψη. Ότι του την είχαν «πέσει», πριν χρόνια, αλλά αυτός δεν υπέκυψε. Ότι συμβαίνει, όταν πρόκειται να σου δώσουν ένα ρόλο, όχι μονάχα σε γυναίκες ηθοποιούς, αλλά και σε άνδρες, που θέλουν να τους... ακουμπήσουν.

Είπαμε. Πέραν από την κουτσομπολίστικη περιέργεια, έχουν κάποια κοινωνική διάσταση οι σχετικές καταγγελίες; Θέλω να πω ότι επί της ουσίας δεν ενδιαφέρει τον κόσμο π.χ. αν ένας σκηνοθέτης, ένας επιχειρηματίας είναι gay. Αν ο Γουντ άφησε να τον χαϊδέψουν στα απόκρυφα, αν αρνήθηκε κι έχασε το ρόλο. Εγώ βλέπω την ταινία και τη χαίρομαι, την παίρνω μαζί μου στη μνήμη ή αν δεν μου λέει κάτι την ξεχνάω επιτόπου, χωρίς να με επηρεάζει η όποια σεξουαλική ανωμαλία, ομαλότητα οποιουδήποτε.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θέλει τον άνδρα η Κατερίνα Κανούργιου