ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑΛΙ

 

Έχει ανάψει για τα καλά το νιτερέσο για την απόκτηση μιας τηλεοπτικής συχνότητας πανελλήνιας εμβέλειας. Γνωστό ότι στον διαγωνισμό η τιμή εκκίνησης για κάθε κανάλι ξεκινάει από 3 εκ. ευρώ. Θεωρείται σίγουρο ότι θα ξεπεράσει τα 5 εκ. στον πλειστηριασμό, ίσως και τα δέκα. Ακούγεται και το νούμερο 12, 14 εκ.

Οι άνθρωποι έχουν λεφτά. Γιατί, όμως, ως επιχειρηματίες θέλουν να εμπλακούν σ' ένα χώρο άσχετο, αλλά και με τον... σίγουρο κίνδυνο να χάσουν τα λεφτουδάκια τους; Οι «παλιοί» Βαρδινογιάννηδες, Κοντομηνάδες, Αλαφούζοι και σία γνωρίζουν πολύ καλά ότι επιχειρηματικά θα βγουν ζημιωμένοι. Κι όμως, τα δίνουν όλα να παραμείνουν στο παιχνίδι.

Και από την άλλη, με απαιτήσεις και χοντρό πορτοφόλι εμφανίστηκαν νέοι παίκτες, Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης και σία. Γιατί; Πολύ απλό το γιατί οι διαπλεκόμενοι θέλουν κανάλι.

Διαπλεκόμενοι; Χωρίς συζήτηση. Και να μη θέλει ένας καναλάρχης θα μπει στη διαπλοκή. Δεν γίνεται διαφορετικά. Με την καλή και με την κακή έννοια η διαπλοκή είναι δεδομένη. Γιατί, λοιπόν, οι εν λόγω κύριοι γνωρίζοντας ότι και λεφτά δεν θα κερδίζουν και θα τρώνε στη μάπα την εύκολη κατηγορία του διαπλεκόμενου, θέλουν να πάρουν κανάλι;

Για να «αγοράσουν» εξουσία. Αυτό είναι. Είμαι ιδιοκτήτης καναλιού, έχω το μέγκα, τον αντένα, τον άλφα, έχω εξουσία. Τόσο απλά. Οι άνθρωποι νοιώθουν «ορφανοί» χωρίς εξουσία. Χωρίς να έχουν λόγο, χωρίς να επηρεάζουν, χωρίς να αισθάνονται ότι τους έχουν ανάγκη κόμματα, τράπεζες, άλλοι επιχειρηματίες.

Όπως το λέω. «Ορφανοί» πακετάτοι είναι. Έχουν λεφτά, και τι να τα κάνουν τα πακέτα τους χωρίς εξουσία.

*Στον Ιβάν Σαββίδη δεν θα δώσουν κανάλι εθνικής εμβέλειας, αλλά μια «θεματική» συχνότητα θα την πάρει. Μικροκαναλάρχης θα 'ναι.

Διαβάστε ακόμα:

Ανθρωπος του Σκάι έφτιαξε τον φάκελλο του Μαρινάκη