ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΑΛΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

πηγή: Intime
 

Γιατί ένας Έλληνας επιχειρηματίας μπαίνει στη διαδικασία να διεκδικήσει μία από τις 4 τηλεοπτικές συχνότητες εθνικής εμβέλειας. Να ασχοληθεί, δηλαδή, μ' ένα αντικείμενο ξένο με τη δραστηριότητά του στις μπίζνες. Πιθανόν, διότι κινδυνεύει να μπει φυλακή, να 'ναι εκτεθειμένος στη δικαιοσύνη και με την απόκτηση καναλιού να αποφύγει τα σίδερα, διότι θα λαμογιάρει με την κυβέρνηση. Λέμε για πράγματα που συμβαίνουν. Που έχουν συμβεί.

Ένας άλλος λόγος που ένας διαπλεκόμενος θέλει κανάλι είναι οι μπίζνες με το δημόσιο. Κι αυτό έχει συμβεί στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Ειδικά ένας μεγαλομέτοχος του mega ξέσκισε σε δουλειές, στις αναθέσεις έργων, «νόμιμα» βέβαια.

Σήμερα, βέβαια, αυτά δεν ισχύουν διότι έχουμε κυβέρνηση της αριστεράς. Πρωθυπουργό έντιμο, υπουργούς επίσης υπεράνω υποψίας. Άρα, δεν παίζει ότι κάποιος θέλει κανάλι για να προστατευθεί από το νόμο, ούτε για να λαμογιάρει οικονομικίστικα με κυβέρνηση λαμογιάρικη. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ό,τι λέγεται, ό,τι ακούγεται είναι εκ του πονηρού.

Ο Μαρινάκης συγκεκριμένα γιατί θέλει κανάλι; Αγόρασε τον Ολυμπιακό διότι αγαπάει την ομάδα. Μάλιστα. Κέρδισε στις εκλογές τον Δήμο Πειραιά διότι αγαπάει την πόλη. Μάλιστα. Το κανάλι τι το θέλει; Να λέει αντικειμενικά τις ειδήσεις, πιθανόν.

Η κουβέντα είναι ακαδημαϊκή, άλλο ότι αναφερόμαστε σ' ένα πρόσωπο συγκεκριμένα. Ο Ιβάν Σαββίδης γιατί θέλει να μπλέξει με την τηλεόραση; Για τον Αλαφούζο, αντιληπτό το γιατί, εδώ και 23 χρόνια είναι ιδιοκτήτης καναλιού.

Γιατί ο Μελισσανίδης, που κι αυτός έχει έντονη εμπλοκή με το ποδόσφαιρο, αποφεύγει την τηλεοπτική βιομηχανία. Γιατί ο Βαρδινογιάννης επιμένει να ελέγχει κανάλι κι όχι π.χ. ο Λάτσης, ο Μυτιληναίος, κάποιος άλλος κορυφαίος Έλληνας εφοπλιστής, όπως ο Μαρινάκης.

Αυτό συζητάμε. Γιατί σκοτώνονται επί Τσίπρα να πάρουν άδεια για κανάλι κάποιοι σε μια χώρα τόσο ανασφαλή, από κάθε άποψη! Υπ' όψιν ότι αύριο, μια άλλη κυβέρνηση, π.χ. με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, πολύ εύκολα ΑΚΥΡΩΝΕΙ και επαναλαμβάνει τον διαγωνισμό που έστησε η κυβέρνηση Σύριζα.

Διαβάστε ακόμα:

Επάγγελμα παρουσιάστρια