Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΑ 4 ΚΑΝΑΛΙΑ

 

Ανοικτό το γήπεδο για καραμπινάτη διαπλοκή. Αυτό «είπε» η κυβέρνηση Σύριζα στους υποψήφιους καναλάρχες! Για να ξέρουμε τι λέμε. «Κοπιάστε να πάρετε μία άδεια, θα πληρώσετε πολλά, ίσως πολύ περισσότερα από όσα υπολογίζατε, όμως θα κονομήσετε... διαπλεκόμενοι». Αυτό «είπε» η κυβέρνηση Σύριζα στους επιχειρηματίες που μόνο κορόιδα δεν είναι.

Και επειδή δεν είναι κορόιδα οι επιχειρηματίες παρ' ό,τι γνωρίζουν ότι είναι απίθανο να πάρουν πίσω τα λεφτά της «επένδυσής» τους, είναι αυτονόητο ότι θα προσπαθήσουν να βγουν κερδισμένοι ως... διαπλεκόμενοι. Με οφέλη που προσδοκούν ως ιδιοκτήτες, ως διαχειριστές ενός τηλεοπτικού σταθμού.

Μια μπούρδα σκέτη είναι ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι με την αδειοδότηση 4 ιδιωτικών καναλιών κτυπάει τη... διαπλοκή. Ένα πανίσχυρο όπλο διαθέτει ο κάθε καναλάρχης, ο οποίος μόνον τη διαπλοκή δεν θα... σνομπάρει όταν είναι σίγουρο πως επιχειρηματικά θα βγει σίγουρα χαμένος, πέραν απ' αυτά που θα ξοδέψει, αγορά της άδειας συν εγκαταστάσεις, συν οργάνωση, συν έξοδα λειτουργίας του καναλιού.

Ύστερα είναι και το άλλο. Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα 4 κανάλια θα τσακίσει οικονομικά τους ιδιοκτήτες τους. Ο πρωταθλητισμός τους είναι δεδομένος. Δεν πήραν το κανάλι για να παίζουν σε θεαματικότητες χαμηλών πτήσεων. Μόνο με υψηλή τηλεθέαση θα σκοράρουν στη διαπλοκή.

Διαβάστε ακόμα:

Σάρωσε το ποδόσφαιρο στο τηλεοπτικό παζάρι