ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

 

Μόνον η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται πολιτικά να πανηγυρίζει γι' αυτήν την περίεργη, μην πούμε κάποια άλλη βαρειά λέξη, ιστορία της αδειοδότησης των 4 καναλιών. Να πανηγυρίζουν Τσίπρας, Παππάς και σία γιατί άρπαξαν 250 εκ. και γιατί θα κτυπήσουν τη... διαπλοκή. Δεν αξίζουν τόσα λεφτά τα κανάλια, η λειτουργία των οποίων θα απαιτήσει κι άλλα πακέτα από τους κ.κ. Αλαφούζο, Κυριακού, Καλογρίτσα και Μαρινάκη.

Κανένας Τσίπρας και κανένας Παππάς δεν «πήραν» ούτε φράγκο υπέρ του δημοσίου από τους 4 αδειούχους. Αυτοί οι 4 είναι που έσπρωξαν χρήμα για σκοπούς που οι ίδιοι γνωρίζουν και όλοι οι Έλληνες... δεν αντιλαμβάνονται. Με μια άλλη κουβέντα, μόνον μαγκιά δεν είναι της κυβέρνησης να δώσει γήπεδο σε 4 επιχειρήσεις που είναι σίγουρο, σιγουρότατο, ότι δεν θα επιβιώσουν.

Εκτός κι αν, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος ενάντια στη...διαπλοκή, τα 4 κανάλια της αντιδιαπλοκής στηριχθούν με θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες. Και να μην λειτουργούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές, π.χ. να έχουν τόσους εργαζόμενους, να κάνουν παραγωγές λόγου, τέχνης ιστορίας, γλώσσας, δηλαδή εκπομπές αντιεμπορικές.

Αξιοπρεπείς και έντιμοι επιχειρηματίες είναι οι κύριοι που πλειοδότησαν στη διαδικασία της αδειοδότησης. Ούτε από τις πουτάνες και τα ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο όπλων και διαμαντιών κερδίζουν τα λεφτά τους. Άρα, πονάνε τα εκατομμύρια που ήδη τους κόστισε η άδεια, και πόσα άλλα θα χρειαστεί να ξοδέψουν, πρώτον, για να στηθεί το κανάλι και, δεύτερον, να αρχίσει να εκπέμπει.

Μόνον επιτυχία της κυβέρνησης δεν είναι να χρεοκοπήσει η με την υπογραφή του Σύριζα τηλεοπτική βιομηχανία, με ό,τι τραύματα κάθε τύπου επιφέρει σε μία κοινωνία που λειτουργεί χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες.

Διαβάστε ακόμα:

Μαρινάκης - Αλαφούζος σίγουρα θα συνεργαστούν τηλεοπτικά