ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΑΛΑΦΟΥ, ΙΒΑΝ!

 

Εδώ σε θέλω, μάστορα. Στο πιο σκληρό γήπεδο τι ψάρια θα πιάσεις. Στο γήπεδο που δεν σφυρίζει κανένα στημένο κοράκι, ούτε περνάνε οι δικαιολογίες, «μας κυνηγάνε», «μας σφάζουνε».

Το κανάλι δεν έχει οπαδική ταυτότητα, ούτε λειτουργεί ο συναισθηματισμός των τηλεθεατών. Αρέσεις, σε βλέπουν. Δεν βλέπεσαι, πατάει ο άλλος το κοντρόλ και σ' εξαφανίζει από τα μάτια του.

Μαρινάκης, Αλαφούζος και Σαββίδης, πρόεδροι σε τρεις δημοφιλέστατες ποδοσφαιρικές ομάδες, με τα πακέτα τους έγιναν κάτοχοι άδειας καναλιού στο νέο τηλεοπτικό πεδίο. Τρεις ολότελα αποτυχημένοι στο ποδόσφαιρο, για να δούμε τι θα φτιάξουν στην τηλεόραση.

Αποτυχημένος και ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό; Γνωστή η θέση του αποδυτηριάκια εδώ και χρόνια. Δεν υπάρχει πετυχημένος πρόεδρος ομάδας στο ποδόσφαιρο. Ούτε ένας!

Από τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ περιμένεις όχι να πάρουν το... πρωτάθλημα. Δεν μιλάμε οπαδικά. Δεν σκεπτόμαστε οπαδικά.

Ποιο πρωτάθλημα; Ένα άρρωστο πράμα σέρνεται χρόνια. Αναξιόπιστο και αντιεμπορικό. Σιγά που θα χειροκροτήσω εγώ ο ποδοσφαιρόφιλος την προεδράρα που πήρε το κωλοπρωτάθλημα.

Απεναντίας. Από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, όποιος κι αν είναι αυτός, Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, Αλαφούζος, Μελισσανίδης, Σαββίδης, επιχειρηματίες αιχμής όλοι, περιμένω αντί να... αλληλοϋποπτεύονται, να προσπαθούσαν να φτιάξουν ένα πρωτάθλημα που ταιριάζει στο μέγεθος της δημοφιλίας των ομάδων τους.

Οι τρεις καναλάρχες θα ξεκινήσουν με μηδέν... πελάτες. Αντίθετα, δηλαδή, με το ποδόσφαιρο που ως αφεντικά των ομάδων τους είχαν στα σίγουρα μια άλφα καβάτζα θεατών. Φανατικός οπαδός είναι ο άλλος και θα πάει στο γήπεδο ακόμα κι αν η ομάδα του τον απογοητεύει.

Αποτυχημένος είναι ο πρόεδρος ομάδας που «διώχνει» κόσμο από το γήπεδο. Ποιος φταίει που δεν γεμίζει το Καραϊσκάκη, η Λεωφόρος και η Τούμπα; Τα αφεντικά των ομάδων. Ποιος άλλος;

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν οι τρεις αποτυχημένοι στο ποδόσφαιρο επιχειρηματίες σε μια νέα, πολύ διαφορετική και οπωσδήποτε πιο σκληρή, κόντρα θα παρουσιάζουν καλό προϊόν, ως καναλάρχες.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Καμμένος έδωσε άδεια στον Μαρινάκη!