ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΓΙΑΣΕ Ο… ΙΕΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

Γράφει ο Στήβεν Αβραμίδης

Τι είναι η πατρίδα μας, τελικά; Μην είν’ οι κάμποι, μην είν’ τα ψηλά βουνά; Πώς το έλεγε ο τότε Φοίβος, που τον ονόμασαν Βυζηϊνό; Ή κάπως έτσι, τελικά. Μας νοιάζει αυτό, όμως; Σιγά να μην μας νοιάζει.

Εδώ μιλάμε για την Ακρόπολη και το συμβούλιο το αρχαιολογικό, που θεωρητικά απόρριψε την προσφορά κάποιων χρημάτων για να βγουν βιζιτούδες, που το παίζουν μοντέλες για ρούχα, επάνω εκεί. Στον ιερό βράχο, που δεν κατάλαβα από ποιόν έχει αγιάσει. Αλλά να μη μένουμε σε λεπτομέρειες. Η ιστορία προχωράει πολύ γρήγορα για το μέλλον μας.

Όπως και το θεωρητικό που είπα. Σιγά μην έκανε ο οίκος – μην γελάτε με το πρώτο συνθετικό – Gucci προσφορά για την Ακρόπολη. Και σιγά μην τρελάθηκαν οι υπεύθυνοι του πολιτισμού, που θίχτηκαν για το μνημείο. Τίποτα δεν έγινε από αυτά.
Ο οίκος, που είναι μπουρδέλο με σοβαρή επικάλυψη, έκανε μια πρόταση σε ένα άλλο μπουρδέλο, με την αντίστοιχη σοβαροφανή ελληνάδικη επικάλυψη, για να προωθήσει τα μοντέλα του. Άσχετο αν κάποια μεγαλοκοπέλλα του Γιουνανιστάν, μπορεί και να ψωνίσει καμιά ζαρτιέρα. Τα λεφτά όμως δεν ήταν μπροστάντζα για το ενοίκιο, αλλά ήταν σε βάθος χρόνου. Εκεί χάλασε η δουλειά.

Ο Σύριζα, που είναι χοντρά πεινασμένος, δεν παίρνει επιταγές. Ούτε ομόλογα. Τα θέλει cash. Θεωρώντας λοιπόν οτι ο Gucci, δεν θα φέρει κι ό,τι καλύτερο εδώ που δεν υπάρχει κι επαρκές cash flow πέραν των capital controls, μας πούλησε άλλο ένα παραμύθι, ότι δήθεν σέβεται τα αρχαία και δεν θέλει πουτάνες στην Ακρόπολη, αλλά μόνο στην βουλή.

Φυσικά μπερδεύτηκε ο Έλληνας που παίζει μεταξύ Χριστιανού και Ξένιου Δία. Δεν θέλει και πολύ για την μωροβλαχιά που επιβάλει δημοκρατία, αλλά μία την παίζει Πάσχα κι Εβραίος, και την άλλη την παίζει αρχαίος απόγονος, πολιτισμός κι αρχίδια αγαλμάτων που τα σπάσανε οι τέως θρήσκοι. Σα μπερδεμένος παπάρας φυσικά και μπήκε στην κουβέντα για το σωστό και λάθος, με καταλύτη Κουρή και Χατζηνικολάου.

Τι είν΄η πατρίδα μας τελικά; Ουδείς γνωρίζει παρά μόνο οι κάργα ηλίθιοι που την διοικούν μέσω της ψήφου τους. Ένα πεδίο βολής πιθανόν, που ασκούνται ξένοι φαντάροι, όπως έλεγε ο ποιητής. Ή κάτι άλλο. Μια χώρα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει στον χάρτη. Κάτι σαν την παλιά χώρα των Ίνκας ή των Αζτέκ. Άντε και του Μινωϊκού πολιτισμού.

Θα μου πεις οτι έχωμεν Ακρόπολη. Γιατί οι άλλοι δεν έχουν κάτι; Δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουμε ενώ απορρίπτουμε τον οίκο Gucci, την ώρα που έχουμε κλειστή την Ακρόπολη ανάλογα με τα κέφια των δημόσιων υπαλλήλων που την κλείνουν όποτε γουστάρουν. Αυτό δεν μας προσβάλει; Μας προσβάλει που κάποιος – αδερφάρα όπως οι αρχαίοι – ζήτησε να παρουσιάσει strings δίπλα στις κολώνες; Την ώρα μάλιστα που το ΠΑΜΕ ή ο όποιος κατιμάς δικαιούται να ανεβάσει αεροπανώ και μάλιστα τζάμπα, πάνω στην Ακρόπολη. Που δεν με νοιάζει τι κάνει ο καθένας εκεί πάνω. Ας πάει να γαμήσει, ή να κατουρήσει, ή να κατεδαφίσει, ή να φωτίσει. Σιγά τον σημερινό πολιτισμό μου, που έχει σχέση με ό,τι λαμογιά κάνανε οι αρχαίοι κωλομπαράδες.

Δεν θέλω να το χοντρήνω, αλλά υπάρχει κι ένα τέλος. Από τον λαό, που δεν ξέρει τι του γίνεται και μπαίνει στο τριπάκι των πολιτικών, που θέλουν να πουλάνε δούλεψη μπας κι εκλεγούν. Φυσικά και τους ηλίθιους που δήθεν προσφέρουν έργο στο συμβούλιο της Ακρόπολης. Που δεν τα θέλουν από τον Gucci, αλλά τα θέλουν από τους Γερμανούς μέσω φορολογίας Ελλήνων. Μιλάμε για κάργα μαλάκες, που δεν ξέρουν καν να εκμεταλλευτούν ούτε καν σαρκοφάγους, και που αν τους έβαζες σε περίπτερο, θα το είχαν κλείσει σε κανά διήμερο.

Μπορεί βέβαια να κάνω λάθος, και οι τεμπέληδες να έχουν δίκιο. Γιατί να μην τους εντάξω στον συλλογισμό μου; Εγώ δουλεύω για την πάρτη μου και το ΑΕΠ, κι αυτοί μου πουλάνε πολιτισμό, που τον ξέρουν καλύτερα, εκμεταλλευόμενοι την φορολογία μου. Σεβόμενοι μνημεία και τάφους ή αρχαία μπουρδέλα. Η ευαισθησία τους εξαντλείται στην Ακρόπολη, και δεν πάει στα Καβείρια, στα Ποσιδώνεια, στα Δήλεια ή στα Δελφικά; Εκεί για τί γίνεται αλλοιώς; Άλλη ευαισθησία υπάρχει στην λαμογιά;

Ρε, γκρεμείστε την Ακρόπολη. Τι την θέλετε, ρε, μαλάκες. Χριστιανοί δεν είστε; Τι τα θέλετε τα αρχαία, τα ειδωλολατρικά; Πάρτε, ρε, μαλάκες μια θέση επιτέλους που τα θέλετε και τα δύο. Επειδή η Ουνέσκο τα είπε προστατευόμενα της; Και φυσικά απαγορέψτε επιδείξεις μόδας μέσα στους ναούς των παπάδων – λογικό μην και οι ιερείς ασχοληθούν με γκόμενες – αντί να απαγορεύετε πουτάνες στην Ακρόπολη ή σε άλλα αρχαία, που μέσω αυτής της φιλοσοφίας γεννήθηκε ο πρόγονος σας πριν τον πηδήξει ο Τούρκος και τον κάνει χριστιανό.

Διαβάστε ακόμα: 

 ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΚΦΥΛΟΥ ΣΕΞ