ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Δεν μετράνε για τον πρωθυπουργό οι βουλευτές του. «Κουκιά» είναι και τίποτα περισσότερο. Απλά, έχει την πλειοψηφία για να κάνει τα κουμάντα του. Κι αν κάποιος βουλευτής δεν ψηφίζει ό,τι αποφασίζει ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της κυβερνητικής συμμορίας τον διαγράφει. Επιτόπου.

Δεν μετράνε ακόμα για τον πρωθυπουργό και οι επιχειρηματίες με τους οποίους έχει απόκρυφο νταραβέρι. Δεν λέω, χρειαζούμενοι είναι και οι διαπλεκόμενοι στο παιχνίδι της εξουσίας. Κονομάει ο πρωθυπουργός, κονομάει το κόμμα, βολεύει και δικούς του ανθρώπους στις εταιρείες των «συνεργαζόμενων» επιχειρηματιών.

Το «απωθημένο» του πρωθυπουργού είναι ο έλεγχος στα μήντια. Αυτό είναι το μαράζι του. Να περνάει γραμμή στα δικά του μέσα από τη μια και από την άλλη να μην τον πολεμάνε εκείνα τα μέσα με ειδικό βάρος.

Να, γιατί όταν κάποιος γίνεται πρωθυπουργός για πρώτη φορά παρατηρείται το φαινόμενο να... βγαίνει τουλάχιστον μια νέα εφημερίδα. Όπως κι όταν κάποιος πολιτικός φτιάξει δικό του κόμμα.

Είναι αδύνατον υποψήφιος δήμαρχος, ακόμα και χωρίς ελπίδα να εκλεγεί, να μην έχει δική του, ιδιοκτησίας του τοπική εφημερίδα. Όλοι απ’ εκεί ξεκινάνε για να κάνουν παιχνίδι στο Δήμο.

Έτσι και ο Τσίπρας. Η «εποχή Τσίπρα». Έχει ανάγκη από νέα μέσα. Παρά απ’ εκείνα που επηρεάζει, έτσι η αλλοιώς. Το πρόβλημα είναι η... έλλειψη πιστολέρο δημοσιογράφων. Ικανών να στήσουν και να διευθύνουν μια βαρβάτη εφημερίδα, που θα δείχνει... αντικειμενική, αλλά θα κάνει παιχνίδι για τον πρωθυπουργό.

 

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ… ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΒΑΞΕΒΑΝΗ-ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ