ΚΑΛΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

Πολύ θρησκεία στα γραπτά σου, ρε αποδυτηριάκια. Βρήκες την ευκαιρία τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα και μας πλάκωσες σε κείμενα περί χριστιανισμού. Εντάξει, χριστιανοί είμαστε, αλλά σα να το παρατράβηξες.

Φίλε μου, για να τα λες έτσι, δεν με διαβάζεις. Κι αν με παίρνεις μάτι εμένα που είμαι χρόνια στην πιάτσα, σίγουρα δεν μ' έχεις πιάσει. Δεν είσαι ο μόνος. Περισσότεροι είναι αυτοί που δεν έγιναν μέλη του κλαμπ απ’ εκείνους που συστηματικά συνεχίζουν να με διαβάζουν. Αυτοί που έστριψαν θαρρούσαν πως ο αποδυτηριάκιας δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν ψαγμένο μαγκίτη με πεζοδρομιακή γλώσσα, άνευ ουσίας και... δυσκολίας. Όχι, μάστορα. Το απ' έξω μου κουβαλάει και το μέσα μου. Στο φινάλε, τι αξία έχει το δέρμα χωρίς σπέρμα.

Δεν κατάλαβες, φίλε. Δεν πρόκειται για θρησκευτικά κείμενα, όπως τα χαρακτήρισες. Δεν υπάρχουν στη σελίδα θεολογικά, πολιτικά, πολιτιστικά, οικονομικά κείμενα. Ούτε καν ποδοσφαιρικά. Ό,τι σου λέω. Υπάρχει η σκέψη του αποδυτηριάκια μέσα στα κείμενα που υπογράφω.

Και με την ευκαιρία δηλώνω ότι δεν είμαι ειδικός. Δεν είμαι ξερόλας. Δεν κάνω τον σοφό, τον φιλόσοφο, τον δάσκαλο. Ο Σωκράτης είπε ότι Ένα ξέρω, ότι δεν ξέρω τίποτα. Ο αποδυτηριάκιας, που δεν είναι ξερόλας, σου λέει ότι Όλα τα ξέρω. Και τα ξέρω όλα τόσο καλά, που επιτόπου παίρνω πίσω, ό,τι υποστηρίζω, αρκεί ο άλλος να με πείσει για το αντίθετο, για το διαφορετικό.

Αν παρατηρήσεις, φίλε, θα διαπιστώσεις ότι κυκλοφορεί η ίδια σκέψη τόσο σ’ ένα ποδοσφαιρικό κείμενο, όσο και σ’ ένα θρησκευτικό. Ποιος Χριστός; Δεν υπάρχει τέτοιο πράμα. Δεν υπήρξε ποτέ. Αυτό που υπάρχει στους αιώνες των αιώνων είναι ο οπαδός. Καλά μεσάνυχτα. Καλή ανάσταση.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΑΝΤΑΡ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ