Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι μια πραγματικότητα στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Τον κάνεις κέφι ή όχι, το άτομο μετράει. Δεν περνάει απαρατήρητο. Μέτριος ηθοποιός. Πιο σωστά δεν είναι ηθοποιός, διασκεδαστής ναι, προπαγανδιστής ναι. Όπως, όμως, να τον χαρακτηρίσεις, δεν αγνοείς το ταλέντο του, τη μοναδικότητα αυτού του ικανού και σχεδόν ευφυούς ''δημόσιου κατήγορου''. Έχει και νταηλίκι ο Απόστολος - Λάκης - Λαζόπουλος, δεν κωλώνει να τα χώνει πότε στη Μιμή Ντενίση, πότε στον Αντώνη Σαμαρά, και δικαίωμα του να θαρρεί πως κάνει σάτιρα, κριτική, κοινωνική, πολιτική. Με τους ''Δέκα Μικρούς Μήτσους'' και το ''Αλ Τσαντήρι Νιουζ''.

Κοτζάμ κόμμα, συγκεκριμένα το ΚΚΕ, το 2014 διέπραξε αυτό που ποτέ δεν έχει ξανακάνει. Τα έβαλε με τον “τηλεδιασκεδαστή”, όπως έτσι τον χαρακτήρισε. Αυτό σημαίνει πως ο Λαζόπουλος έχει δύναμη. Πολιτική δύναμη. Έτσι λέγεται η επιρροή στις μάζες. Πολιτική δύναμη. Αν έχει κάποιος τη δύναμη π.χ. να στέλνει κόσμο να δει μια ταινία, να αγοράσει ένα βιβλίο, να γεμίσει το γήπεδο σε συγκεκριμένο ματς, να ψηφίσει ένα πρόσωπο, ένα κόμμα.
Όπως, λοιπόν, το ΚΚΕ τα βάζει φόρα παρτίδα με τον Τσίπρα, για πρώτη φορά φόρεσε το κάδρο του αντιλαϊκού στον Λάκη Λαζόπουλο. Το ΚΚΕ, μάλιστα, τον είπε “Λάκη των διαφόρων σουαρέ της πλουτοκρατίας, με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις, και δεν την πιάνει στο στόμα του”.

Επαναλαμβάνω. Άσχετα αν το ΚΚΕ έχει δίκαιο ή όχι, άσχετα αν ο Λαζόπουλος λέει σωστά πράγματα ή όχι. Το συμπέρασμα είναι ένα: Ο συγκεκριμένος Λαζόπουλος, με τηλεοπτική εκπομπή εβδομαδιαία, αντιμετωπίζεται και είναι πλέον πολιτική δύναμη. Πιο ισχυρή από κόμμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι σίγουρα θα έπιανε ψάρια στις εκλογές το κόμμα των Μήτσων. Άλλο αυτό.

Τα βάλουμε στο ζύγι. Ο Καμένος, ο Λεβέντης, ο Θεοδωράκης είναι αρχηγοί κομμάτων. Και λοιπόν; Δεν έχουν μεγαλύτερο “πέρασμα” στον κόσμο από τον Λαζόπουλο.

Άσε τα σάπια, Λαζόπουλε, του ξηγήθηκε το ΚΚΕ. Είσαι κολλητάρι της πλουτοκρατίας και ποντάρεις στην αλλαγή του Σύριζα. Αυτός είσαι, Λαζόπουλε, που κάποτε το έπαιζες με το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα και το 2009 είχες φθάσει να μας πεις ότι θα μας σώσει ο Γιωργάκης. Τα ίδια κάνεις σήμερα με τον Τσίπρα και τον Σύριζα. Να σου πω τη γνώμη μου. Το εύκολο είναι να τον πεις γλύφτη και κωλοτούμπα τον κύριο Λάκη. Το σωστό είναι να δεις γιατί ''πολιτεύεται'' σατιρικά ο καλλιτέχνης. Γιατί έτσι τον εξυπηρετεί τον ίδιον, όχι για να πουλήσει εκδούλευση στον υποψήφιο πρωθυπουργό. Για πάρτη του ο κύριος Λάκης στήνει στα σχοινιά τον τάδε και την δείνα. Και άσε τους αφελείς να τον λένε λαϊκιστή, συστημικό, μαϊμού επαναστάτη.

Ο Λαζόπουλος γεννήθηκε στη Λάρισα σα σήμερα 6 Μαίου, το 1956. Φοίτησε στη νομική του πανεπιστημίου της Θράκης.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΧΕΙΡΟΦΙΛΗΜΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ