Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΥΛΗ ΤΟΥ

 

Δίνει το ''συμβόλαιο ο πρόεδρος της ομάδας. Με συγκεκριμένη εντολή. Σπάστε του τα πλευρά. Κάψτε το αυτοκίνητο του. Απειλήστε την γυναίκα του. Ο δημοσιογράφος θα τιμωρηθεί με την ''ποινή'' που έχει αποφασίσει η προεδράρα.

Ο πρώτος ένοχος για την εγκληματική συμπεριφορά του βαρύμαγκα επιχειρηματία και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ είναι ο ανώνυμος φίλαθλος. Αυτή είναι η εισαγγελική εκτίμηση του αποδυτηριάκια. Μιλάω σοβαρά, υπεύθυνα και... δικαστικά. Ως λειτουργός της δικαιοσύνης.

Γιατί να ευθύνεται περισσότερο ο πρόεδρος της ομάδας, ο ηθικός αυτουργός της ζημιάς που θα υποστεί το θύμα, ο δημοσιογράφος κι όχι ο «φίλαθλος». Ο οποίος «φίλαθλος» επίσης δεν δέχεται την κριτική του δημοσιογράφου. Και επιτόπου ως γνήσιος χάλιας αντιδρά με χυδαιότητα, με επιθετικότητα. Και θεωρεί ότι στο όνομα της αγαπημένης του ομάδας νομιμοποιείται να καταφερθεί ενάντια στον δημοσιογράφο.

Ο καθένας παρεκτρέπεται σύμφωνα με τα κυβικά του. Ο οπαδός στέλνει απειλητικό μήνυμα, ο πρόεδρος στέλνει δυο μπράβους. Αν είχε τα λεφτά του προέδρου και ο του ίδιου επιπέδου αλητείας οπαδός θα έκανε το ίδιο. Θα έδινε ''συμβόλαιο'' σε δυο παιδιά της νύχτας να περιποιηθούν το κωλόπαιδο τον δημοσιογράφο. Που τα θέλει ο πωπός του, να κάνει καμιά εβδομάδα σε νοσοκομείο.

Φταίνε και κάποιοι δημοσιογράφοι, εκείνοι που είναι ''δεδομένοι''. Τσουτσέκια σκέτα. Προσκυνημένοι στον κάθε πρόεδρο της ομάδας τους. Ναι, φταίνε κι αυτοί γιατί καλομαθαίνουν τον πρόεδρο με το σέρβις προσωπικής προβολής που του κάνουν. Είναι σίγουρο ότι αν έπαιζαν καθαρά, δηλαδή δημοσιογραφικά οι ρεπόρτερ της ομάδας, τότε μάλλον είναι απίθανο να ενοχλούνταν ο πρόεδρος από κάποιον συνάδελφο τους εκτός κόλπου.

Εύκολα ο πρόεδρος φτάνει στο έγκλημα. Θαρρεί ότι δείχνει... αδυναμία, ότι παθητικά δέχεται το δημοσιογραφικό ''ρεζιλίκι'', αν ''ανεχθεί'' τον τολμηρό δημοσιογράφο. Αν δεν δώσει την ''απάντηση'' που χρειάζεται στον δημοσιογράφο που του κάνει... πλάκες.

Είναι και το άλλο. Με το ''συμβόλαιο'' ο πρόεδρος έχει την ευκαιρία να κάνει μια ''επίδειξη δύναμης'' στους γύρω του. Στην πιάτσα. Ότι έχει διασυνδέσεις με συμμορίες της νύχτας.

Το τελευταίο. Ο πρόεδρος «τιμωρεί» τον ανυπότακτο συντάκτη για να προστατεύσει... ηθικά τους δουλοπρεπείς δημοσιογράφους οι οποίοι αισθάνονται εκτεθειμένοι, αφού οι ίδιοι δεν έχουν τα άντερα αλλά και τη σκέψη να λειτουργήσουν όπως ο συνάδελφός τους.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΣΟΥΛΑΣ