ΟΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ

 

Επειδή το κορίτσι είναι μοντέλα δεν σημαίνει ότι είναι και καλλονή. Μην τρελαθούμε. Κέρδισε τον διαγωνισμό των καλλιστείων, της φορέσανε τη ζώνη της Μις, της Σταρ, σύμφωνοι, δικαιούται τον τίτλο, αξίζει τη διάκριση, διότι πράγματι ήταν η καλύτερη, όμως όχι ότι απαραίτητα είναι και αληθινά όμορφη.
Έφτιαξαν τη λίστα με τις 11 πιο όμορφες Ελληνίδες celebrities, με... μέτρο το instagram. Με φωτογραφίες, δηλαδή, που δεν έχουν επιμεληθεί επαγγελματίες. Με πόζες της στιγμής, όχι καλοφωτισμένες, όχι ρετουσαρισμένες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την «αξιολόγηση» οι ένδεκα κυρίες είναι Φαίη Σκορδά, Κάτια Ζυγούλη, Αθηνά Οικονομάκου, Δούκισσα Νομικού, Μαριέττα Χρουσαλά, Εύα Αντωνοπούλου, Μαίρη Συνατσάκη, Demy, Δέσποινα Βανδή, Τζένη Μπαλατσινού και Υβόνη Μπόσνιακ. Με το μπαρδόν, κάποιες απ' αυτές είναι άσχημες. Όχι απλά δεν τις βάζω και σε λίστα γάμα εθνικής ως όμορφες, αλλά τις έχω γκανιάν άσχημες.

Τι θα πει ομορφιά; Είναι καλή τραγουδίστρια, ικανή τηλεπαρουσιάστρια, ταλαντούχα ηθοποιός. Το να είναι σωστή και πετυχημένη στη δουλειά της δεν την κάνει απαραίτητα και όμορφη. Ούτε θα την δω για όμορφη επειδή είναι πολυφωτογραφημένη, με αμέτρητες παρουσίες στα social media marketing.Ύστερα είναι και το άλλο.
Η αντίληψη για την ομορφιά είναι προσωπική. Δεν υπάρχουν κριτήρια απόλυτα και αμετάβλητα. Σε κάποιον αρέσει η τάδε κυρία, στον άλλον όχι. Εκτός κι αν το πάμε... δημοκρατικά, τι αρέσει στους περισσότερους. Άρα η γνώμη της... πλειοψηφίας ορίζει το ωραίο, το όμορφο. Χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψιν ότι σήμερα η άσχημη περνάει για όμορφη, διότι δουλεύει τη δημόσια εικόνα της. Τη λανσάρει επικοινωνιακά.

Να σου πω εγώ ποια είναι η αληθινή ενδεκάδα με τις πιο όμορφες Ελληνίδες. Δεν ισχύει καμιά τέτοια λίστα! Δεν υπάρχει. Βλέπω ένα κορίτσι πωλήτρια ή πελάτισσα στο σουπερμάρκετ και μαρμαρώνω. Μπροστά έχω μια θεά. Έχει την ομορφιά της γης, της αιώνιας γυναίκας, όχι της φτιασιδωμένης, της ψεύτικης και της φτηνής. Βασικό αυτό. Η φτηνή ομορφιά δεν είναι ομορφιά. Όπως η γυναίκα που αντιγράφει το look μιας άλλης ή αρνείται τη φυσιογνωμία της για να είναι στη μόδα δεν έχει θέση σε καμιά λίστα ομορφιάς, ακόμα κι αν διαθέτει αρμονικές αναλογίες.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ