ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ Ο... ΚΑΤΙΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

 

Γνωστό σκηνικό. Μπουκάρει ο ληστής στο προποτζήδικο της γειτονιάς, στο περίπτερο της πλατείας, στο πετ σοπ της γωνίας. Είναι τόσο αδίστακτος, τόσο σίγουρος που αδιαφορεί αν καθυστερεί να εξαφανιστεί, αρκεί να βουτήξει ένα-δυο κατοστάρικα.

Έχει μπει στην καθημερινότητά μας η ληστεία, η ένοπλη βία, οι κλοπές, ιδιαίτερα σε στοχευμένους ανθρώπους, μεγάλης ηλικίας. Ούτε μάσκα φοράει ο εγκληματίας, ούτε φροντίζει να πάρει τα βασικά μέτρα ασφαλείας. Το χειρότερο; Τραβάει όπλο, τραυματίζει, σακατεύει κόσμο και για πενταροδεκάρες. Κι έχεις την κωλοτηλεόραση να κάνει το δικό της παιχνίδι.
Η τηλεοπτική ''δημοσιογραφία''. Οι εκπομπές... κοινωνικού ενδιαφέροντος και του κώλου τα ενιάμερα. Εκεί έφθασε το πράμα.
Να περιμένει ο κόσμος από τις... τηλεοπτικές ευαισθησίες εκπομπών για κλωτσές να λυθούν προβλήματα. Αυτό που συζητάμε, κι ένα σωρό άλλα αγκάθια που έχουν ξεπεταχτεί και μας ματώνουν.

Τρομερό. Να πέφτει ανάλυση σε πρόβλημα που πλέον αποτελεί μάστιγα, ιδιαίτερα σε απροστάτευτους πολίτες, όχι σε καλά αμπαρωμένα γραφεία επιχειρήσεων, από ξανθιά παρουσιάστρια, καρφλό δικηγόρο που ψάχνει πελατεία, κρασοπατέρα αποτυχημένο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, παπιονάτο συγγραφέα της δεκάρας, κάτι τέτοιους περίεργους.

Κράτος σημαίνει ότι τα αρμόδια υπουργεία, οι κατάλληλες δημόσιες υπηρεσίες, οι ειδικοί φορείς, όλα αυτά τα κόλπα μελετούν και επεξεργάζονται τούτο και το άλλο. Με το τηλεοπτικό κατινισμό, που απλά εμπορεύεται ένα κοινωνικό πρόβλημα αιχμής, αποδεικνύεται η απουσία αληθινής κρατικής φροντίδας.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΕΡΜΑ, ΖΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ