Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΣΤΟ MEGA

 

Δεν θα λείψει τίποτα στην Ελλάδα επειδή ένα κανάλι σταμάτησε να λειτουργεί. Να ξέρουμε τι λέμε. Κανένα κενό στην ελληνική τηλεόραση, επειδή έπεσε μαύρο σ’ ένα κανάλι. Σιγά, μωρέ. Το παρακάνανε με το κλάμα και την κηδεία των πράγματος. Δεν υπάρχει το mega, υπάρχουν άλλα ιδιωτικά κανάλια.

Το λυπηρό είναι μονάχα για τους εργαζόμενους. Να εργάζονται απλήρωτοι και να μείνουν χωρίς δουλειά οικογενειάρχες άνθρωποι. Το κανάλι, όμως, δεν στήθηκε πριν 30 χρόνια για να δώσει επαγγελματική απασχόληση σε δημοσιογράφους, τεχνικούς κι άλλων ειδικοτήτων υπαλλήλους.

''Το σκότωσαν το mega τα αφεντικά χωρίς καμία τύψη, έτσι ήθελαν…'' , σύμφωνα με τους εργαζόμενους. Δυστυχώς ή ευτυχώς, καλώς ή κακώς έχουν αυτό το δικαίωμα τα αφεντικά. Να στήνουν κανάλια, να αγοράζουν κανάλια, να τα κλείνουν, τέλος πάντων να κάνουν το δικό τους παιχνίδι.

Είναι πολύ μελό, πολιτικά και κοινωνικά στραβό, να θεωρούνται καλοί οι καπιτάλες όταν βάζουν μπροστά μια δουλειά, και κακοί όταν την εγκαταλείπουν.

Το mega ήταν των ιδιοκτητών του. Δεν ανήκε στον λαό, ούτε στους εργαζομένους. Παράλογο να ζητάνε εξηγήσεις από τους μεγαλομετόχους του πρώην καναλιού γιατί δεν... ενδιαφέρθηκαν να ανανεώσουν την άδεια του. Όπως θα ήταν κουφό να τους ζητήσουν εξηγήσεις γιατί ήθελαν το κανάλι. Αν οι Βαρδινογιάννηδες, Μπόμπολες και σία, έλεγαν ''χρησιμοποιούμε το mega γιατί είμαστε διαπλεκόμενοι, κάνουμε μπίζνες με το δημόσιο, θέλουμε την παρέμβαση μας στη πολιτική ζωή'', τι θα γινόταν; Η ΕΣΗΕΑ θα απαγόρευε να δουλέψουν δημοσιογράφοι, το ίδιο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ηθοποιών, κάμεραμεν, διαφημιστών κ.α.;

(Στη φώτο, από τούρκικο σήριαλ που μεταδιδόταν στο mega).

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ… ΔΙΑΘΕΤΕΙ