ΟΙ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΣΤΡΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ

 

Αξιοπρεπής η παρουσία της ΑΕΚ στο Μόναχο. Αυτό είναι το συμπέρασμα, με μια κουβέντα, του ελληνικού τύπου. Σ’ αυτό συμφώνησαν τα ελληνικά ΜΜΕ. Ότι η ΑΕΚ τα πήγε πολύ καλά, καλύτερα απ’ όσο αναμενόταν. Ήταν μια άλλη ΑΕΚ,  όχι εκείνη που μόλις τέσσερις ημέρες πριν έπαιξε με τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ έχασε 2-0 χωρίς να φτάσει έστω σε μια αξιοσημείωτη ευκαιρία. Η δε γερμανική ομάδα, η χειρώτερη Μπάγερν τα τελευταία 50 χρόνια, θα μπορούσε να τελειώσει τη διαδικασία με διπλάσιο σκορ.

Τελικά, ποιος ο ρόλος του δημοσιογράφου; Που μετά τον αγώνα… ανακαλύπτει, και σ’ αυτό συμφωνούν όλοι, ότι η ΑΕΚ έτσι κι αλλοιώς θα έχανε από την ανώτερη αντίπαλο. Ότι η ΑΕΚ γνώριζε τι την περιμένει. Ε, τότε γιατί δεν τα έγραφαν, δεν τα έλεγαν πριν το ματς; Για να μη δυσαρεστήσουν τον κόσμο. Και για να τον παρηγορήσουν τα λένε μετά το 2-0.

Έχει ρόλο στην κοινωνία ο ιατρός. Ο ιερεύς. Ο δάσκαλος. Ο υδραυλικός. Ο δικηγόρος. Ποιος ο ρόλος του δημοσιογράφου; Μάλλον αυτός της μοιρολογίστρας. Της παρηγορήτρας.

Από τη βαθειά αρχαιότητα υπήρχαν οι μοιρολογίστρες. Οι γυναίκες που κλαίνε τον νεκρό πριν τον θάψουν. Επαγγελματίες. Γνώριζαν από μοιρολόγια, που τα τραγουδούσαν και τραβάγανε τα μαλλιά τους. Ο καθένας για το μεροκάματο, όπως μπορεί.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ