ΙΣΑ ΚΙ ΟΜΟΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ... ΖΟΥΛΑΣ

 

Όλοι συμφωνούν ότι ο αποδυτηριάκιας είχε ένα χούι πρωτόγνωρο για τους γραφιάδες στις εφημερίδες. Αναδείκνυε άγνωστες φιγούρες στο χώρο και τις έκανε φιρμάτες. Τον γενικό αρχηγό του Μπραχαμίου π.χ, τον έφορο της Τριγλίας, τον λογιστή της ΕΠΑΕ, αυτόν που μάζευε τις μπάλες σε μια ομάδα του ερασιτεχνικού.

Έτσι, στη στήλη του αποδυτηριάκια δεν είχαν παρουσία μόνο ο Νταϊφάς π.χ και ο Βαρδινογιάννης, αλλά και κάποιον που τον γνώριζαν όχι περισσότεροι από πέντε-δέκα άτομα κοντά στην ομαδίτσα του. Ποια ήταν η σκοπιμότητα; Δεν φωτογραφίζεις τη μιζέρια και τον τυχοδιωκτισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου ως αποδυτηριάκιας παίζοντας μπάλα μόνο με πρόσωπα πρώτης γραμμής. Της βιτρίνας. Υπάρχουν και ''οι άλλοι''. Κι ένας από τους άλλους, με τον οποίον «έπαιξε» ο αποδυτηριάκιας ήταν ο Ζούλας του Α.Ο.Νικαίας. Φοβερά πράγματα.

Κλήρωση των αγώνων του πρωταθλήματος Β’ και Γ’ Εθνικής, σε κεντρικό ξενοδοχείο, με την παρουσία επισήμων και του υφυπουργού αθλητισμού Κώστα Λαλιώτη. Το ΠΑΣΟΚ που είχε κάνει επιστήμη το μπαλαμούτι, ήθελε να παραμυθιάσει πάλι, ότι πάει να... αναβαθμίσει τα «μικρά» πρωταθλήματα.

Και ο Ζούλας, κουμανταδόρος του Α.Ο.Νικαίας, είχε εργοστάσιο που έφτιαχνε καραμέλες, εμφανίστηκε στην εκδήλωση, στην κλήρωση του πρωταθλήματος Γ' εθνικής, με μαγιώ, ένα σορτ σα μαγιώ, και φορώντας σαγιονάρες. Για το σκηνικό έμειναν στην Ιστορία το τι είχε γράψει τότε ο αποδυτηριάκιας.