ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ Ο ΑΜΝΟΣ

 

Νέος δημοσιογράφος, όχι κομματικός, καλείται από την «Αυγή» να δουλέψει στο έμπα της μεταπολίτευσης, Αύγουστος του 1974, όταν επανακυκλοφορεί η εφημερίδα της προχουντικής ΕΔΑ, τίτλος που έμεινε στο ΚΚΕ Εσωτερικού. Γνωρίστηκε, βέβαια, με τον αρχισυντάκτη Βασίλη Κωνσταντινίδη, έναν κοντούλη, χοντρούλη, στρουμπουλούλη, γλυκύτατο ανθρωπάκι, με εύκολο χαμόγελο. Έφτασε στα αυτιά του εν λόγω εκτός κόμματος νέου δημοσιογράφου ότι ο Κωνσταντινίδης, στα χρόνια της δικτατορίας, ήταν ο υπεύθυνος της παράνομης οργάνωσης του κόμματος στην Αθήνα.

Αυτός; Όχι, ρε! Ναι, αυτός ο ανθρωπάκος, ο κοντούλης, ο χοντρούλης, ο στρουμπουλούλης, με το αθώο χαμόγελο. Όχι, ρε! Οι κομουνιστές σφάζουν με κονσερβοκούτι. Είναι ικανοί για κάθε απάνθρωπο έγκλημα, άπιστοι, άθρησκοι, ανθέλληνες. Πλάκα μου κάνουνε, σκέφθηκε ο νέος δημοσιογράφος. Κι όμως! Ο Κωνσταντινίδης που πέθανε σα σήμερα 2 Δεκεμβρίου, το 2014, ιδεολόγος αριστερός, άκακος σα πρόβατο, να, που είχε αναλάβει συνωμοτικά καθήκοντα, ξένα με το χαρακτήρα του, από το 1967 μέχρι το 1974.

Γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου το 1929 ο Βασίλης Κωνσταντινίδης και σπούδασε στη Νομική του πανεπιστημίου του Παρισιού. Δούλεψε δημοσιογράφος από το 1952 στην Αίγυπτο μέχρι το 1962 που ήρθε στην Ελλάδα. Και αφού ήταν ενεργός κομματικός αριστερός στη διάρκεια της κατοχής μπήκε στις αντιστασιακές οργανώσεις του παροικιακού ελληνισμού στην Αίγυπτο.

Μη ξεχάσω το πιο απαραίτητο να αναφερθεί. Η Δημαρ και ο Φώτης Κουβέλης είχαν εκφράσει δημόσια τη θλίψη τους για την απώλεια του συντρόφου Βασίλη Κωνσταντινίδη, το θάνατο του οποίου αγνόησαν ο Σύριζα και το ΚΚΕ. Αφού δεν ήταν δικός τους! Έτσι πάει. Ποδοσφαιρική αντίληψη. Τι θα πει είναι αριστερός ο Κωνσταντινίδης; Αριστερός ναι, αλλά δεν φόραγε πια τη φανέλα της δικής μας ομαδάρας.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΣΚΟΜΠΑΡ, Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑΙΝΗΣ