Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Επαγγελματίας στα media, πετυχημένος, αλλά για χρόνια δεν έχει κάνει τηλεόραση. Αποφασίζει να πει το ''ναι'' σε πρόταση, συνήθως δίχως να αντιλαμβάνεται το καψόνι που τον περιμένει. Καψόνι είπα; Το μαρτύριο να λες στην περίπτωση που συμφωνήσει να βγει στο γυαλί, με δική του εκπομπή. Όπως το λέω. Σκληρή δουλειά η τηλεόραση, ψυχοβγαλτική ακόμα και για τον σχετικό με τα ΜΜΕ, ο οποίος όμως δεν είναι τηλεορασάκιας.

Κάνω αυτές τις σκέψεις και τις υπογράφω πέρα για πέρα, με αφορμή μια περσόνα της καθημερινότητας μας που από τα μέσα της δεκαετίας έσκασε μύτη και προκλητικά έβγαλε γλώσσα. Κατ' αρχήν ως εκδότης περιοδικών χωρίς προηγούμενο. Και σε εποχή που είχαν πεθάνει τα ''οικογενειακά'' περιοδικά τύπου Θησαυρός και Ρομάντζο. Σε μια Ελλάδα που ψαχνόταν να ξεφύγει από τη συντηρητικούρα και τη ναφθαλίνη.
Μετά από τόσα που διέπραξε και τις προσωπικές του περιπέτειες ο Κωστόπουλος, και μαγκιά του που δεν το έβαζε κάτω, βρέθηκε να κάνει τηλεόραση. Όποιος τον ξέρει, τι να πει; Νεράκι θα το πάει το έργο. Τι του λείπει; Όλα τα έχει και με το παραπάνω. Ευχέρεια λόγου, περιεχόμενο, μπρίο. Σε καμιά περίπτωση ένα ακόμα άδειο μύδι της πιάτσας, να επαναλαμβάνει τα ίδια, να κοροϊδεύει τον τηλεοπτικό χρόνο τηλεοπτικό, που ο πούστης κυλάει αργά, πολύ αργά, βασανιστικά, όχι κανονικά όπως η βελόνα του ρολογιού. Κι όμως!
Ένας άνθρωπος με αμέτρητα χιλιόμετρα παρουσίας μπροστά στην κάμερα, σε τοκ-σώου, σε εκπομπές πολιτικές κι άλλες, όταν έκανε το πρωινό του Mega τα βρήκε σκούρα. Διαλυθήκανε τα κατσαπουτσάλευρα του. Θυμάμαι ότι ο άνθρωπος το είχε ομολογήσει. Ότι κάθε μέρα έβγαινε νοκ-άουτ στην προσωπική του ζωή.

Να, τι εξομολογήθηκε, λες ότι έδινε συνέντευξη στον εαυτό του: “Άρχισα να ξεζουμίζομαι από τις φυσικές και τις πνευματικές μου δυνάμεις...Η εκπομπή δεν είναι πασαρέλα, λες μια μαλακία και καθαρίζεις... Κάθε μέρα έφευγα από το στούντιο σα στεγνωμένο σφουγγάρι”.

Το παλληκάρι λέει αλήθειες. Να στο πω αλλοιώς. Αν κάνεις καθημερινή εκπομπή, άσχετα αν είναι πρωινό ή κάτι άλλο, κάτι σοβαρό, τότε δεν ανήκεις στον εαυτό σου. Και τηλεοπτικά δεν υπάρχεις αν δεν αφοσιωθείς ολοκληρωτικά στην εκπομπή σου. Δεν γίνεται να κάνεις ταυτόχρονα τηλεόραση και κάτι άλλο.
“Θα σαλτάριζα αν ξανάκανα το πρωινό στο Mega...” λέει ο Κωστόπουλος. Ποιος; Κοτζάμ Κωστόπουλος, όχι κάποιος σαχλαμαράκιας, ένας π.χ. Αρναούτογλου, Σεργουλόπουλος και σία.

Το άλλο, το πιο φοβερό, το πιο εξομολογητικό που έβγαλε ο Πετράν. “Ξεκίνησα με δική μου εκπομπή στον πλανήτη Τηλεόραση με άγνοια!!!”. Αυτή κι αν είναι η Αποκάλυψη Τώρα. Ένας άνθρωπος των media, ένας μεγαλοεκδότης, με χιλιάδες ώρες πτήσης στο ραδιόφωνο, ένας παικταράς στη σέντρα της δημόσιας ζωής, δεν έκρυψε ότι δεν είχε φανταστεί πως θα του έβγαινε η ψυχή ανάποδα για να ολοκληρώσει την τηλεοπτική σαιζόν.
Αυτά τα ολίγα εξαιρετικά αφιερωμένα στην επέτειο του Κωστόπουλου, γεννήθηκε το 1954, σα σήμερα 5 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ…