ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΟΘΗΛΑΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΙΧΩΣ... ΠΕΟΣ

 

Ρεάλ - Παναθηναϊκός στο μπάσκετ. Παραμονή και ανήμερα του αγώνα στο ΟΑΚΑ οργιάζουν τα πρωτοσέλιδα. ''Θα την σχίσει την βασίλισσα''. Μόνον; ''Ρε, θα την ξεσκίσει, κομματάκια θα την κάνει την Ρεάλ''.

Γίνεται το παιχνίδι, χάνει ο Παναθηναϊκός, αλλά το χαβά τους τα πρωτοσέλιδα. Και γαμώ τη... δημοσιογραφική τους συνέπεια. Για να μη ξεχνιομαστε, στις φυλλάδες γράφουν δημοσιογράφοι να 'ούμε, όχι τίποτα βαποράκια ναρκωτικών, ούτε τσατσάδες μπουρδέλων. Νικάει, λοιπόν, η Ρεάλ και στη ίδια βιόλα τα πρωτοσέλιδα επιμένουν ''Ο Παναθηναϊκός μπορεί...''. ''Τίποτα δεν χάθηκε... '', ''Στο χέρι του Παναθηναίκού είναι...''.

Με ποια λογική τα λένε αυτά; Ότι, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός μπορει και... δεν μπορεί η αντίπαλος, μάλιστα όταν αυτή πήρε το πρώτο ματς στην Αθήνα. Ότι είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού και... δεν είναι στο χέρι της Ρεάλ. Με τη λογική ότι ο Παναθηναίκός είναι... Παναθηναίκός, και η Ρεάλ... δεν είναι Ρεάλ.

Χάνει και το δεύτερο ματς η ελληνική ομάδα και πάλι δεν το βάζουν κάτω οι λειτουργοί του τύπου. '''Όλα γίνονται...''. Όχι ακριβώς όλα, σχολιάζει ο αξιοσέβαστος και μετρημένος οπαδός. Όλα γίνονται βεβαίως εκτός από ένα, να χάσει και τις τρεις προσεχείς κόντρες η Ρεάλ, αυτό δεν γίνεται ποτέ. Ποια Ρεάλ, μια ομάδα της πλάκας που από κωλοφαρδία και μόνο πήρε τα δυο πρώτα.

Γιατί ξηγιόνται έτσι οι φυλλάδες; Γιατί χωρίς τσίπα στο ίδιο το επάγγελμα τους και στο μπάσκετ γράφουν αυτές τις χοντρομαλάκίες. Θαρρούν ότι... βοηθάνε τις ομάδες; Δίνουν... ελπίδες στους οπαδούς. Τελος πάντων, γιατί... ξεφεύγουν από την πραγματικότητα και το 'χουν καθήκον να κλείνουν τα μάτια, σα να θέλουν να ξορκίσουν το κακό, στην ήττα. Στην αποτυχία. Στον αποκλεισμό.

Κύριοι μαλάκες, ο Παναθηναίκός δεν είναι μόνο μεγάλος. Είναι κάτι περισσότερο, είναι αιώνιος. Είναι αθάνατος. Θα ζει για πάντα. Δεν θα σταματήσει να αναπνέει επειδή έχασε, έμεινε στην απ' έξω μια χρονιά. Και δέκα χρόνια αποκλεισμένος θά είναι ζωντανός. Όχι έτοιμος να τα τινάξει, όπως τον παρουσιάζουν αυτοί που τον εμπορεύεται επικοινωνιακά, επειδή θα χάσει το τραίνο της γραμμής από την Ρεάλ.

Τι συμβαίνει. Τα πρωτόσελιδα δεν απευθύνονται στον κόσμο του Παναθηναίκού, και της κάθε ομάδας. Κάνουν γλύψιμο σε μια ελάχιστη μειοψηφία οπαδών, που ποιοτικά εκπροσωπεί τους καλαμαράδες των πρωτοσέλιδων. Πεοθηλασμό. Όχι, δεν το λες πεοθηλασμό, διότι από πότε η χοντρομαστούρα της εξέδρας απέκτησε και πέος;

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ... ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ