ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΕΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΧΕΣΟΓΛΟΥ

 

Περίοδος μεταγραφών. Τι είναι αυτό που περισσότερο διαβάζεις; Ότι οι Ισπανοί ή οι Βέλγοι γράφουν για μεταγραφή του τάδε ποδοσφαιριστή στην άλφα ή βήτα ΠΑΕ. Ότι μάνατζερ προτείνει ποδοσφαιριστή σε ΠΑΕ. Ποια είναι η είδηση; Υποτίθεται ότι τα ΜΜΕ αναφέρονται σε γεγονότα. Ή σε κινήσεις που προβλέπεται να εξελιχθούν σε γεγονότα. Διαφορετικά δεν υπάρχει είδηση.

Τελείωσε το πρωτάθλημα, παιχνίδια δεν γίνονται, η προετοιμασία εν όψει της νέας σαιζόν δεν άρχισε καν. Η ειδησεογραφία πέφτει στις μεταγραφές, που, και να μην υπάρχουν στον ορίζοντα, θα... γίνουν έτσι κι αλλοιώς από τις φυλλάδες και τις σαϊτάρες. Και θα βάλουν στο παιχνίδι τους μάνατζερ. Τι, δηλαδή, όχι και να γράφουν ανύπαρκτα πράγματα, που τα βγάζουν από το κεφάλι τους.
Και διαβάζεις κάθε μέρα: “Στέλνουν τον Σέρβο Πέοβιτς στον ΠΑΟΚ”. “Στέλνουν τον Βούλγαρο Αρχίδεφ στον Παναθηναϊκό”. “Στέλνουν τον Γάλλο Κωλαρέ στην ΑΕΚ”. “Στέλνουν τον Τούρκο Μπουχέσογλου στην Ξάνθη”. “Στέλνουν τον Αλγερινό Κατιμά στον Πανιώνιο”.

Για σιγά, ρε. Δεν γίνεται μεταγραφή αν δεν τη θέλουν παίκτης και ομάδα. Μ' αυτή τη δημοσιογραφική πατέντα “στέλνουν” καταργείται η ΠΑΕ, αυτή δεν έχει γνώμη, δεν εξαρτάται απ' αυτήν η απόκτηση του παίκτη. Ποια ΠΑΕ, μια ιστορία της πλάκας είναι. Ανίκανη να ασχοληθεί, να αξιολογήσει ποδοσφαιριστές, ποιους χρειάζεται, ό,τι της πασάρουν. Ό,τι της ''στέλνουν.

Έτσι πάει. Αυτό εννοεί ο άλλος. Ότι η ΠΑΕ δεν ξέρει τι της γίνεται. Και δεν λαμβάνεται υπ' όψιν οι όποιες οικονομικές δυνατότητες της κάθε ΠΑΕ. Γι' αυτό κι εμείς οι δημοσιογράφοι δεν ασχολούμεθα με την ΠΑΕ αλλά ποιους παίκτες θα της “στείλουν” οι μάνατζερ ή τα ξένα ΜΜΕ.

Με την ευκαιρία μια αποκλειστική είδηση. Στέλνουν στον Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών τον Ελληνοκαναδο καθηγητή δόκτωρ Μαλακίδη να τους διδάξει δημοσιογραφία. (Από τότε που έφυγε από τον Παναθηναϊκό ο Μάρκους Μπεργκ, στη φώτο, πόσες... φορές έκανε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, στον ΠΑΟΚ, σε ομάδα της πατρίδας του;)

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΠΙΑΣΕ Ο... ΚΟΥΓΙΑΣ