Η Αννα Φονσου εγινε 80

 

Έχει μεγάλη καριέρα στον κινηματογράφο και το θέατρο, έχει και γάμους, και τρία διαζύγια, και άπειρους έρωτες, έχει και «κόρη», και εγγονή, έχει και το ''Σπίτι του Ηθοποιού'', έχει και μια μεγάλη καρδιά. Η Άννα Φόνσου έγινε 80, αλλά είναι πάντα εδώ και πάντα παρούσα να βοηθήσει, όσους ηθοποιούς έχουν ανάγκη.

Πριν 30 χρόνια περίπου ξεκίνησε να φτιάχνει με δικά της, προσωπικά χρήματα, το Σπίτι του Ηθοποιού, όταν σε μια τράπεζα, απέναντι από την μπουτίκ της στο Κολωνάκι, συνάντησε τον ηθοποιό Κώστα Σαντοριναίο. Ήταν σε κακά χάλια. Τον πήρε και τον πήγε στο μικρό υπόγειο σπίτι του στην πλατεία Κουμουνδούρου. «Άννα, θα φτιάξεις ένα καφενείο για μας; Είναι μεγάλη η μοναξιά για τους ηθοποιούς όταν αποσύρονται από τα φώτα... », της είπε και η Άννα το έκανε σκοπό ζωής.

Η Άννα Φόνσου γεννήθηκε στην Καισαριανή, σα σήμερα 6 Ιουλίου, το 1939. Μεγάλωσε στην Τήνο, από όπου είναι και η καταγωγή της, και αργότερα ξανάρθε στην Αθήνα με την οικογένεια της. Μεγάλη φτώχεια. Ο πατέρας της γυρνούσε με ένα γαϊδουράκι τις γειτονιές και πουλούσε λεμόνια, η μητέρα καθαρίστρια, η αδερφή μοδίστρα. Αριστερή οικογένεια, με τον πατέρα της να κάνει εξορία μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Κατράκη. Γι΄ αυτό μάλλον, χρόνια αργότερα, μπήκε και η ίδια στο ΚΚΕ. Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2000 ήταν υποψήφια με το ΚΚΕ και στις βουλευτικές εκλογές του 2009 και του 2012, ήταν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθήνας.

Όταν έμαθε ότι η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Ελληνικού θεάτρου, η κ. Κατερίνα έψαχνε για κομπάρσους, πήγε. Και έγινε η αγαπημένη της. Εκείνη την σπούδασε στη δραματική σχολή του Δημήτρη Ροντήρη. Έκανε χορό με τη Ραλλού Μάνου και τραγούδι με την Πόπη Πετριόλη. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1956 με το θίασο της κ. Κατερίνας και στον κινηματογράφο το 1957 στην ταινία Το παιδί του δρόμου. Το 1965, ίδρυσε το Προσκήνιο μαζί με τους Αλέξη Σολομό και Αιμίλιο Χουρμούζιο.

Και ενώ ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων από κάποια στιγμή και μετά τα έκανε θάλασσα. Μέχρι και σε σοφτ πορνό έπαιξε με…

 Η συνέχεια εδώ...nikosonline.gr