ΕΚΛΕΨΕ ΤΟΝ ΩΝΑΣΗ Η ΤΖΑΚΥ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ

 
Σα σήμερα 20 Οκτωβρίου,  το 1968 στον Σκορπιό έγινε ο γάμος του αιώνα. Ο βαθύπλουτος Έλληνας εφοπλιστής παντρεύτηκε την γυναίκα σύμβολο, την χήρα του προέδρου J.F Kennedy. Κι όταν λέμε γάμος του αιώνα δεν είναι σχήμα λόγου. Αρκεί να σας πω ότι υπήρξε μια γελοιογραφία σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, όπου έδειχνε τρεις τηλεοράσεις. Η μία έπαιζε τον πρώτο αστροναύτη στην σελήνη, η δεύτερη την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων και η τρίτη - στην οποία είχε μαζευτεί όλο το πλήθος - έδειχνε τον γάμο στο Σκορπιό....

Η Jacqueline Lee "Jackie" (Bouvier) Kennedy Onassis, γυναίκα φιλόδοξη και «λυσσασμένη», εκδικούμενη τις απιστίες του συζύγου της, προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών John Kennedy, άρχισε να τον απατά ασυστόλως με όποιο αρσενικό της γυάλιζε. Ξεκίνησε από τα αδέλφια του. Κοιμήθηκε και με τον Bobby και με τον Teddy. Και μετά πήραν σειρά οι επιχειρηματίες και οι σταρ του Hollywood.

Ήταν μια γυναίκα εθισμένη στο σεξ, στο χρήμα και στην δημοσιότητα. Αρχικά πλησίασε τον Ωνάση για να τον πείσει να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του Ted Kennedy. Και μάλλον τότε της μπήκε η ιδέα του γάμου. Εκείνος όμως γιατί την παντρεύτηκε; Μάλλον για κάποιους παρόμοιους λόγους, συν το γεγονός ότι τον χλεύαζαν και τον «κυνηγούσαν» στην Αμερική σαν φοροφυγά και φόρο- οφειλέτη. Αν παντρευόταν την «αγία» χήρα του προέδρου, θα είχε και διαφορετική αντιμετώπιση.

Το προξενιό έκανε η αδελφή της Jackie, η πριγκίπισσα Lee Radziwill. Στις 17 Αυγούστου 1968, δυο μέρες με της Παναγίας, στο Σκορπιό, πάνω στη θαλαμηγό «Χριστίνα», ο Ωνάσης πήρε την απόφαση να διαλύσει το δεσμό του με τη Μαρία Κόλλας και να ζητήσει σε γάμο την Jackie. Η «προξενήτρα» Lee Radziwill ήταν ήδη στο νησί για να τον «ψήσει». Κάποιες άλλες πηγές λένε βέβαια, πως η Lee τον ήθελε για τον εαυτό της και πως η Τζάκι της τον "έκλεψε".  

Το προγαμιαίο συμβόλαιο…

Περισσότερα στο nikosonline.gr