ΤΟΝ ΓΕΡΑΚΟ ΕΙΔΕ, ΟΧΙ ΤΗΝ ΘΕΟΓΚΟΜΕΝΑ

 

Υπάρχουν κάποιοι τύποι στην πόλη οι απόλυτα γραφικοί. Ένας απ’ αυτούς είναι ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος. Ταλαντούχος, αξιόλογος, και με υψηλό ενδιαφέρον τα κείμενα του στην εφημερίδα, άλλωστε είμαι αναγνώστης του. Έλα, όμως, που εύκολα τον λες της πλάκας άτομο. Εδώ είμαστε. Το ότι κάποιος έχει μια αξία, μια ικανότητα, δεν σημαίνει ότι είναι και σοβαρός. Αξιοσέβαστος. Ένα κάρο ελαττώματα μπορεί να κουβαλάει.

Ο εν λόγω κύριος Τατσόπουλος, ο ασόβαρος, δείχνει να έχει τη μανία του «φαίνεσθαι», του «υπάρχειν», ότι είμαι κι εγώ εδώ. Αυτή είναι η δική του γραφικότητά. Γραφικός είναι αυτός που «γράφει». Που είναι ένας ασυνήθιστος τύπος, όχι συνήθης, όμως στο απαξιωτικό, στο ειρωνικό.

Ο λογοτέχνης Τατσόπουλος, που σήμερα άνοιξε νταραβέρι με τον Μητσοτάκη της ΝΔ, είχε εκλεγεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και τότε έγινε γνωστός πλατιά, όπως λένε οι μαϊμού αριστεροί. Βρήκε την ευκαιρία να πετάει κοτσάνες σε βάρος ατόμων υψηλής αναγνωρισιμότητας. Το κόλπο. Αν ο κάθε πονηρός κριτικάρει άγνωστα άτομα, τότε δεν ντοφεκάει δημοσιότητα.
Θυμάμαι το σχόλιο του Τατσόπουλου για τον σύντροφο Μανώλη Γλέζο. Μοιάζει, είχε πει, με τον γεράκο στο έργο του Αστερίξ που είχε την θεογκόμενα. Υπ’ όψιν ότι στο σινεμά την θεογκόμενα είχε παίξει η πρώην σύζυγος του Κριστιάν Καρεμπέ, η θεϊκιά Αντριάνα Σκλεναρίκοβα (φωτό, στην ταινία με το ...γεράκο).

Από την Χρυσή Αυγή τον είχαν βγάλει αδελφή τον Πέτρου Τατσόπουλο κι αυτός πως αντέδρασε, παντρεμένος άνθρωπος με δυο παιδιά; ''Εγώ έχω πάει με τις μισές γυναίκες της Αθήνας''. Ο Πειραιάς είχε γλυτώσει. Και αφού είναι κοκοράκι γιατί ασχολείται με τον Γλέζο, με τον γεράκο κι όχι την θεογκόμενα;

Έγινε παρελθόν από το κόμμα του Τσίπρα ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος τότε ως βουλευτής είχε ξεσαλώσει; Αμόλαγε μια εμπρηστική ατάκα και η εξυπνάδα του γινόταν αναπαραγωγή από άλλα σόσιαλ μήντια. Ο μαϊντανός στα τηλεοπτικά παράθυρα. Επειδή είναι καλλιτέχνης, της κουλτούρας γενικά και της επαναστάτης, και το κόμμα που του ταίριαζε ήταν αυτό του πρώην Συνασπισμού. Εκεί όπου ο καθένας είχε την άποψή του. Την προσωπική του ιδεολογική ιδιαιτερότητα. Μετά φύσηξαν οι άνεμοι, με την καραξεφτύλα του δίδυμου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ο σύριζας πήρε τα επάνω του. Από 3 - 3,5% το κόμμα πήγαινε γκανιάν για κυβέρνηση κι είπανε να ξεφορτώσουμε τους γραφικούς, μας κάνουν ζημιά.

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1959, σα σήμερα 23 Δεκεμβρίου ο Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας μεν αλλά και με πέννα δημοσιογραφική στο γραφτό του.

 

Διαβάστε ακόμα:

ΑΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ