ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ...

 

Γελάει μόνος του. Τι του λες; Βγαίνει στο γυαλί να πει την εξυπνάδα του για να κερδίσει το γέλιο μου. Να με διασκεδάσει, να με κάνει να γελάσω. Δεν τα καταφέρνει, και το ξέρει ο πονηρός πως στερείται της ικανότητας να σπάσει στα χείλη μου κι ένα μικρό χαμόγελο μόλις ενάμισυ δευτερολέπτων. Γι' αυτό χαχανίζει ο ίδιος με το χάλια ''αστείο'' του.

Αντιληπτό γιατί ο ατάλαντος γελάει μόνος του. Γελάει με τα άνοστα αστεία του. Για να παρασύρει και μένα. Να γελάσω κι εγώ. Έτσι του είπανε. Πως το γέλιο είναι σα το χασμουρητό. Λειτουργεί μιμητικά.

Ο γεννημένος κωμικός σε κάνει να σπαρταράς στο γέλιο, χωρίς καν ο ίδιος να λέει κάτι. Και με μεγάλη οικονομία κινήσεων, χειρονομιών. Ακόμα και χωρίς να εκβιάζει το γέλιο του θεατή με μορφασμούς. Με εργαλείο μονάχα τα μάτια του σε φέρνει σε κατάσταση απόλυτη ευθυμίας, προκαλεί ασταμάτητο το γέλιο σου.

Ο κύριος Πάνος Μουζουράκης δεν είναι κωμικός. Απ' όσο γνωρίζω είναι μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Όχι γελωτοποιός, επάγγελμα δύσκολο. Αυτός, όμως, στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις θαρρεί πως λέει αστειάκια τα οποία αξίζουν τουλάχιστον κάποιο χαμόγελο, ίσως και κάτι περισσότερο, ένα πλατύ και βροντερό γέλιο.

Κάπου διάβασα ότι ο 40χρονος Μουζουράκης δήλωσε πως τα τελευταία χρόνια έχει κόψει το κρέας, και τελευταία έκοψε και το ψάρι. Ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη δεν διευκρινίζει αν ο μουσικός, που αρέσκεται να κάνει και σώου ως τηλεκριτικός, κάνει πλάκα ή μιλάει σοβαρά.

Όπως και να 'χει, αυτό που χρειάζεται ο Μουζουράκης, μετά το κρέας και το ψάρι στη διατροφή του, είναι να κόψει και τα γελοία αστεία του που μόνο γέλιο δεν προκαλούν.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΙΑΣ ΤΟ ΘΗΡΙΟ