TA ΕΙΠΕ ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ...

 

Δεν έχει ξαναγίνει. Δεν έχουν ξανακουστεί τέτοια πράγματα, μάλιστα σε ανοικτό event παγκόσμιου ενδιαφέροντος μπροστά στις κάμερες των πολυεθνικών δικτύων. Επόμενο, όταν αναφερόμαστε στη λαμπερή βραδιά των κινηματογραφικών βραβείων ''Χρυσές Σφαίρες''. Όλα τα κανάλια της γης και κάθε ΜΜΕ αναπαραγάγουν την επομένη, δηλαδή χθες, πλάνα και σχόλια, για όσα συνέβησαν στην εκδήλωση που, κατά κάποιο τρόπο, ''προβλέπει'' σε ποιους θα καταλήξουν τα Όσκαρ στις 10 Φεβρουαρίου 2020.

Αυτό που δεν ξανάγινε, λοιπόν, ήταν το ''Κατηγορώ'' στους ανθρώπους του σινεμά, πιο σωστά στους κινηματογραφικούς αστέρες, από τον... παρουσιαστή Ρίκυ Τσαιρβέ, τουτέστιν κάποιον από το χώρο. Το πρώτο που καυτηρίασε ο 58χρονος Άγγλος κωμικός, δηλωμένος gay, ήταν η δήθεν αυθόρμητη συγκίνηση κάθε βραβευμένου, οι ευχαριστίες του σε συναδέλφους και οι... ευαισθησίες τους οι κοινωνικοπολιτικές.

«Αν κερδίσετε ένα βραβείο σήμερα, μην χρησιμοποιήσετε την σκηνή για πολιτικό λόγο. Δεν είστε σε θέση να κάνετε κήρυγμα στο κοινό για τίποτα. Δεν ξέρετε τίποτα για τον πραγματικό κόσμο. Οι περισσότεροι από εσάς ξοδέψατε λιγότερο καιρό στο σχολείο, απ’ ότι η... Γκρέτα Τούνμπεργκ. Οπότε αν κερδίσετε, ελάτε πάνω, αποδεχτείτε το βραβείο σας, ευχαριστήστε τους ατζέντηδές σας και τον Θεό και μετά άντε γαμηθείτε».

Είπε την αλήθεια ο Ricky Gervais στα Golden Globes. Ο κινηματογραφικός σταρ ζει μέσα σε γυάλα, ξεκομμένος από την καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου. Επόμενο όταν κερδίζει σε μια ώρα, και μαγκιά του, όσα κάποιος ανώνυμος σ' ένα χρόνο. Πως, λοιπόν, να αντιλαμβάνεται την αγωνία, τους σφυγμούς ζωής κάποιου χαμένου μέσα στο πλήθος;

Σε μια άλλη στιγμή ο Ρίκυ Τσαίρβε ''αστειευόμενος'', αλλά πάλι κυνικά ειλικρινής, μίλησε με το νυστέρι του:

- Όλοι οι ηθοποιοί έχουν πάει στο Netflix και το HBO. Και όσοι εξακολουθούν να κάνουν ταινίες στο Χόλυγουντ αυτές είναι επιστημονικής φαντασίας ή εξωγήινες περιπέτειες. Δηλαδή φοράνε μάσκες και κάπες και εξωπραγματικά στενά κοστούμια! Η δουλειά τους δεν είναι πια η υποκριτική, γι' αυτό πηγαίνουν γυμναστήριο δύο φορές την ημέρα και παίρνουν στεροειδή!

Κι ένα βιτριολικό σχόλιο από τον Τσαιρβέ για τον παρόντα Λεονάρντο Ντι Κάπριο που συνηθίζει να βγαίνει με νεαρώτερες απ' αυτόν γυναίκες.

- Το Once Upon a Time In Hollywood κρατάει τρεις ώρες. Ο Ντι Κάπριο εμφανίστηκε στη πρεμιέρα με μια γυναίκα και μέχρι να τελειώσει η ταινία, η κοπέλα ήταν ήδη πολύ μεγάλη γι’ αυτόν. Ακόμη και ο πρίγκιπας Αντριου, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, θα σου έλεγε: Έλα, ρε, φίλε, είσαι κοντά στα 50...».

Ο άθεος Ρίκυ Τσαιρβέ συζεί από το 1982 με τον διάσημο Άγγλο συγγραφέα Τζαίην Φαλον (1960). Τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους η θυλική γάτα, που την φωνάζουν Ollie.

 

Διαβάστε ακόμα:

- ΕΥΤΥΧΩΣ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ!